banner

Gençler, ‘biz adam olmayız’ anlayışından kurtulsun




Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Gençlerimiz, dışarıdan ''biz adam olmayız'' gibi milletimizi toprağımızı, bayrağımızı sevmeyenlerin adeta ölü toprağını üzerimize yaymak için sarf ettikleri ve Türk'lere mal ettikleri lüzumsuz hezeyanlardan kurtulsunlar'' dedi.

Bakan Kılıç, il merkezine bağlı Akçakale köyündeki 360 kişilik Gümüşyurt Yüksek Öğrenim kız ve erkek özel öğrenci yurtlarının açılışında yaptığı konuşmada, Gümüşhane'de yurtlardaki yatak kapasitelerinin üniversitedeki toplam öğrenci sayısına oranla yüzde 30 fazla olduğunu söyledi.

Bu oranının Türkiye'de yüzde 12 olduğuna işaret eden Bakan Kılıç, ''Bu anlamda bakıldığında üniversitesi 2008 yılında hükümetimiz zamanında bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın inisiyatifiyle kurulan Gümüşhane'ye pozitif bir ayrımcılık yapıldığı çok rahat anlaşılacaktır. Üniversitesi yeni kurulan illerimiz genelde barınma konusunda kısıtlı imkanları olduğundan bir miktar devlet ya da teşvik nedeniyle bu illerdeki barınma sıkıntılarına çözüm getiriyoruz. Şu an Gümüşhane'de devam etmekte olan projeler var. TEDAŞ binalarının dönüşümüyle kazanılan binalar var'' diye konuştu.

Üniversiteli gençlerin sorunlarına çözüm olabilmek adına hükümetin tüm organlarıyla adeta empati yaptığını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

''Gerçekten çok sıra dışı işler yapan bir hükümet tarafından Türkiye yönetiliyor. Adeta hükümette ya da parti yönetiminde olsun sanki üniversiteli gençlerin temsilcisi var ve kendiniz karar alıp uyguluyorsunuz gibi bir yönetim anlayışla hizmet vermeye gayret ediyoruz. Buna bir miktar empati diyebiliriz. Sizin ihtiyaçlarınızı gözlemleyerek hareket ediyoruz. Daha çok yeni, harçları kaldırdık üniversitelerde. Türkiye'deki bütün öğrencileri değerlendirdiğiniz zaman senelik 1.2 milyarlık bir fedakarlıktır harçların kaldırılması. Bazı arkadaşlarımız 'ikinci öğrenimde kaldırılmadı' diyecek. Bizim kaldırdığımız yüksek öğrenim harcı. Kaldırılmayan ise ikinci öğrenim ücreti. Yani birisi harç, diğeri ise öğrenim ücreti. Öğrenim ücreti üniversitenin aydınlatmasına, ısıtmasına, güvenlik giderlerine gibi cari giderlerine harcanıyor.''

''Dar kalıplardan, şabloncu yaklaşımlardan kurtulsunlar''

Gençlerle ilgili son 10 yılda yapılan çalışmaların paylaşılması gerektiğine işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:

''Hocalarımızın gençlerle ilgili olarak bu son 10 yılda yaşanan değişimi öz güven tazelenmesi ve cesaretlenmesi bu rakamların verilen derslerde paylaşılmasını arzu ederim. 10 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farkı 20 yaşındaki gençlerimizin görmesi lazım ki kendilerinin idare edeceği ülkede 10 sene sonra nelerin yaşanabileceğine ilişkin ufuklarının genişliği şekillenebilsin. Yani dar kalıplardan, şabloncu yaklaşımlardan kurtulsunlar. Gençlerimiz, dışarıdan 'biz adam olmayız' gibi milletimizi toprağımızı, bayrağımızı sevmeyenlerin adeta ölü toprağını üzerimize yaymak için sarf ettikleri ve Türklere mal ettikleri lüzumsuz hezeyanlardan kurtulsunlar. Bu milletin öz güven tazelemesi lazım. Gençlerin kendi enerjisini, bu coğrafyanın zenginliğini kaynak ve becerilerini keşfetmesi lazım. Biz bakanlık olarak, bakanlık ötesinde hükümet olarak topyekun kadrolarımızla gençlere yönelik bu heyecan ve öz güven hamlesini sürdürüyoruz.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.