banner

Dinçer: Herkes kendi dinini öğrenebilecek




Bakan Dinçer, ''Öğrencilerin kendi dinlerine dair inanç sistemlerini en doğru bir şekilde öğrenmeleri için okullarda çaba sarf edeceğiz. Bu, bizim esas görevimiz, misyonumuz'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Okul yetkililerinden gelen davet üzerine Özel Pangaltı Ermeni İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi'ne yaptığı ziyarette, kamu hizmetlerini tasarlarken vatandaşlar için en iyi olanın devlet tarafından bilinerek, hangi kesimden olursa olsun onların isteği ve ihtiyacının ön planda tutulduğunu anlatarak, bir toplumda barışçıl bir iklim oluşturmanın, toplum içerisinde insanların kardeşçe ve birbirlerine saygı duyarak yaşamasının şartının demokrasiyi artırmak olduğunu dile getirdi.

Bakan Dinçer, artık okullarda öğrencilerin kendi dinini serbestçe öğrenebildiğini dile getirerek, ''Biz, öğrencilerin kendi dinlerine dair inanç sistemlerini en doğru bir şekilde öğrenmeleri için okullarda çaba sarf edeceğiz. Bu, bizim esas görevimiz, misyonumuz. Bunu Hristiyan, Müslüman ve Musevi çocuklara da yapacağız. Herkesin kendi dinini kendi kaynaklarından öğrenmelerini sağlayacağız. Neden bunları gizli saklı yapalım, bu konularda endişe edelim ki?'' diye konuştu.

Dinçer, ''Her birimizin daha kardeşçe, daha yan yana bir ortamda yaşayacağı bir yaşam kalitesine iyi eğitimle ulaşacağız'' dedi.

LYS ve YGS'de din kültürü ve ahlak bilgisi konularından soruların yer alması konusuna da değinen Dinçer, zaten önceki yıllarda felsefe başlığı altında 2 veya 3 soru sorulduğunu, yetkililerden aldığı bilgiye göre bu sayının 4 veya 5'e çıkacağını, azınlıkların bu sorulardan muaf tutulacağını aktardı.

Bakan Dinçer, tartışmaların bilgi kirliliğinden kaynaklandığını belirterek, ''Siz almadığınız bir dersten dolayı dezavantajlı duruma asla gelmezsiniz, endişe etmeyin, asla tedirginlik duymayın. Sizin kendi aldığınız alternatif bilgilerden sorular sorulur. Biz yıllardır SBS imtihanlarında bunu yapıyorduk zaten'' ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.