banner

Üniversitedeki yangına ilk tepkiler




Galatasaray Üniversitesi’ndeki yangınla ilgili konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, “Sebebi ne olursa olsun bir an önce binanın tadilatını yapıp yeniden eğitime kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Üniversitenin Ortaköy'deki kampüsünde tarihi ahşap binada çıkan yangına, çok sayıda itfaiye ekibi karadan ve denizden müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin 2,5 saatlik çalışmasın sonucu kısmen kontrol altına alındı.

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Galatasaray spor kulübü Başkanı Ünal Aysal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aysal, “Tarihi bir eğitim binasıydı. Sebebi ne olursa olsun biran önce tadilatını yapıp yeniden eğitime kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Gazetecilerin sabotaj iddialarına ilişkin sorularını cevaplayan Aysal, “O polisin incelemeleri sonucu ortaya çıkacak. Ancak şimdilik sebebinin bir kaza olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“NE KADAR ZARARIN OLDUĞUNU BİRKAÇ AY ÖNCEDEN SÖYLEYEMEYİZ”

Galatasaray Üniversitesi’ndeki yangınla ilgili konuşan Prof. Dr İlber Ortaylı, “Zararın boyutu ile ilgili, ne kadar zararın olduğunu birkaç ay önceden söyleyemeyiz” dedi.

Galatasaray Üniversitesi'ndeki yangınla ilgili bilgi almak üzere olay yerine gelen Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Yangın üst katlarda başladı. Siyasi bilimler, idari bilimler ve ekonomi bölümünün olduğu üst katta başladı. Biz hukuk fakültesi olarak orta kattayız. Hukuk fakültesine de sirayet etti. Zararın boyutu ile ilgili, ne kadar zararın olduğunu birkaç ay önceden söyleyemeyiz. Çok nadir kitaplar vardı. Matbu kitaplar vardı. Onlarla bir şey olmadı. Tarihi olarak aşağı yukarı geçmiş asırda ikinci veliahttın ikamet ettiği yer olması lazım” diye konuştu.

'İtfaiyenin ihmali var mı' sorusunu yanıtlayan Ortaylı, “İtfaiyenin ihmali yok. Canla başla çalışıyorlar. Koşturan insanlar için böyle konuşmak uygun değil” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Tarihi binamızda yaşamış olduğumuz yangın sebebiyle hepimize geçmiş olsun. Acı içerisindeyiz. Tarihi dokunun bu tür yangınlarda heba olması hepimizi üzüyor" dedi.

Olayın haberi alındığı andan itibaren yoğun bir şekilde müdahale edildiğini söyleyen Vali Mutlu, "Müdahalede en ufak bir eksiklik yoktur. Helikopter ve uçakla havadan gece müdahale imkanı olmamıştır" diye konuştu. Mutlu, “Bağlayıcı olmamak kaydıyla, yangının sebebinin bir odadaki elektrik tesisatı veya bilgisayar tesisatı olabilir” ifadelerin kullandı.

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga ise, "2. kat zarar görmedi. Umarım kütüphanemiz de yangından zarar görmemiştir” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.