Kreşlerin mesai saati uzayacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 09 Şubat 2013 09:00 tarihinde oluşturuldu
Başbakan Erdoğan’ın 3 çocuk için teşvik talimatının ardından, kamu kreşlerinde yeni bir uygulamaya geçiliyor. Daha önce saat 15.00’a kadar devam eden çocuk bakma süresi yeni uygulamayla birlikte memur mesai saati bitimine kadar devam edecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk için teşvik talimatının ardından, çalışan annelerin en büyük mağduriyeti de sona eriyor.
Kamu kreşlerinde saat 15.00'e kadar süren çocuk bakma süresi memur mesaisiyle eşitleniyor. Buna göre annelerin mesaisi ne zaman biterse kreşler de o saate kadar çocuklara bakacak. Böylece anneler, 'Çocuğumu nereye bırakacağım' derdinden kurtulacak.
Bu düzenlemeleri yapan bakanlıkta hala bir kreş bulunmuyor
Bu arada kamuda çalışan anneler için gerekli olan kreşlerle ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Teşvik için çalışan bakanlıklar arasında yer alan Kalkınma Bakanlığı'nda kreş bulunmadığı öğrenildi.
Kaynak memurlarnet
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Uzun bir yolculuğun yönünü tayin eden ilk adım; Hangi Üniversite Hangi Bölüm?
-
Üniversite yerleşme sürecinde doğru ve akıllı bir tercih stratejisi
-
Türkiye’den Finlandiya’ya Uzanan Öğrenme Köprüsü Kuruldu
-
‘Dijital vatandaşlık, eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmelidir’
-
EĞİTİMDE ETKİ PLATFORMU KOLEKTİF BİR HAREKET BAŞLATIYOR
-
İTO Başkanı’ndan çağrı: Özel okullarda KDV % 1’e çekilsin
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’


