banner

Türkiye’nin AB üyeliğinde flaş gelişme!




Fransız Dışişleri Bakanı Fabius, "Türkiye'ye AB'ye katılım müzakere sürecinde 22. faslın açılması konusunda yardımcı olacağız" dedi.

Fransa'nın ev sahipliğinde, Paris'te, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 14 ülkenin dışişleri bakanlarının katılımıyla Uluslararası Libya Konferansı düzenlendi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

Fabius, Fransa'nın Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakere sürecine destek olacaklarını belirterek, '' Müzakere fasıllarından 22. faslın açılması için Türkiye'ye yardımcı olacağımızı belirttik. Ayrıca teknik konular üzerinde de konuştuk. Türkiye ile dostane ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardık'' diye konuştu.

Fabius,Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ziyaretine ilişkin soruya da ''Böyle bir ziyaret de konuşuldu. Ancak kesin bir tarih belirlenmedi'' yanıtını verdi.

Sorun kalkarsa Mali'den çekiliriz

Mali'deki duruma da değinen Fabius, Fransa'nın, terörist gruplar olduğu için Mali'de bulunduğunu, bu ülkedeki operasyonların Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların onayıyla yapıldığını belirterek, ''Sorunun ortadan kalkması durumunda da Fransa Mali'de bulunmayacaktır'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.