Hükümetten, serbest kıyafet açıklaması
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 20 Mart 2013 09:47 tarihinde oluşturuldu
Memur-Sen tarafından başlatılan kamuda serbest kıyafet eylemlerine hükümetten ilk açıklama geldi. Bakan Çelik, serbest kıyafet eylemi için ''demokratik tepkiler yasal mevzuat çerçevesindeki kurallara göre olmalı '' dedi.
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen'in başlattığı kamuda serbest kıyafet eylemi için ''demokratik tepkiler yasal mevzuat çerçevesindeki kurallara göre olmalı '' dedi.
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Tarım Bakanı ile imzaladıkları proje toplantısında konuştu.
Bakana Memur-Sen'in kamuda kot pantolon ve türbanla çalışarak ''fiili serbest kıyafet eylemi'' başlattığı hatırlatıldı. Ve kamu binalarında bu nedenle bir sıkıntı yaşanıp yaşanmadığı soruludu. Bakan net cevaplar vermedi. Sadece yapılan eylemlerin yasal zeminde olması gerektiğini vurguladı. Çelik "kılık kıyafetle ilgili yeni bir düzenleme olacaksa diyalog çerçevesinde olmalı" mesajını verdi. Bakan Çelik, eylemle ilgili hükümetin herhangi bir adım atıp atmayacağı konusunda detay vermedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak