banner

YGS’de din soruları 5 bin kişi değerinde




YGS'de din kültürü ve ahlak bilgisi soruları sıralamada adayları 5 bin kişinin önüne geçiriyor

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bitti fakat tartışmalar hala sürüyor. Bu yıl ilk defa üniversite sınavına din kültürü ve ahlak bilgisi soruları eklendi. Uzmanlar bu soruların adayların kafasını karıştırdığını ve üniversiteye girişte sıralamayı önemli ölçüde etkileyeceğini belirtiyor.

Fem Yayınları Rehberlik Koordinötürü Faruk Ardıç din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının toplam 22 puan getireceğini ve bu soruların tercih sıralamasında bir adayı 5 bin kişinin önüne geçirebileceğini ifade etti.

Ardıç şunları söyledi;

 “Bu yıl ilk kez din kültürü sorularının nasıl cevaplandırılacağı kafa karıştırdı. Bunlar sıralamayı çok etkiliyor. Bir din kültürü sorusunun getirisi 4-5 puan olduğu düşünülürse 5 sorunun YGS-3 puan türünde 17, YGS-4 puan türünde 22 puan getirisi olur.  Bir adayı ortalama 5 bin öne veya arkaya iter.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.