banner

Bakan Avcı’dan çözüm sürecine destek




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çözüm süreciyle ilgili düzenlenen toplantıda düşüncelerini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Son 30 yılda yaşadığımız trajik süreç başka ülkede, böylesine tarihi birikimi olmayan bir ülkede yaşanmış olsaydı, orada gerçekten sokaklara, mahallere, şehirlere yayılan çok can yakıcı, çok yaygın toplumsal çatışmalar yaşanabilirdi" dedi.

Partisinin Yatağan İlçe Teşkilatı tarafından YEAŞ Sinema Salonu'nda düzenlenen "Çözüm Sürecinde Vatandaş Buluşması" toplantısında konuşan Avcı, toplantının çözüm sürecinde vatandaşların görüşlerini almak ve akıllarına takılan soruları yanıtlamak için düzenlendiğini söyledi.

Türkiye'de, en şiddetlisinin son 30 yılda yaşandığı ama Osmanlı Devleti'nin dağılmaya yüz tuttuğu aşamalarda başına sarılan ve çok değişik biçimlerde zaman zaman sahnelenen bir oyunun son perdesinin oynandığını kaydetti.

Bir imparatorluğun bakiyesi Türkiye Cumhuriyetinde pek çok etnik yapının bir arada yaşadığına dikkati çeken Avcı, Türkiye'nin aynı zamanda çok uluslu bir imparatorluk tecrübesini yaşamış bir millet olarak hiçbir zaman etnik meselelerini ve farklılıklarını problem kaynağı görmediğini anlattı.

AK Parti'nin seçimle işbaşına geldiği tarihten bu yana demokratikleşme adına önemli çalışmalar yaptığını belirten Avcı, "Son 30 yılda yaşadığımız trajik süreç başka ülkede, böylesine tarihi birikimi olmayan bir ülkede yaşanmış olsaydı, orada gerçekten sokaklara, mahallere, şehirlere yayılan çok can yakıcı, çok yaygın toplumsal çatışmalar yaşanabilirdi. Çok şükür milletimizin feraseti, tarihi tecrübesi, dirayeti bu yangının köylerimize, mahallelerimize, şehirlerimize, evlerimize yansımasını engelledi" diye konuştu.

"Asıl mücadele daha gerilerde cereyan ediyor"

Can yakıcı sorunun çözümü için daha önce de pek çok teşebbüsler olduğunu vurgulayan Avcı, "Pek çok siyasi kadro elbette bu sorunu çözmek için muhtelif tedbirler, projeler, programlar geliştirdi ancak şu var ki bu tür sorunlar sahnenin önünde olandan çok, sahne gerisinde, görülmeyen alanlarda gerçekleştirilen hesaplaşmaların, bilek güreşmelerinin bir sonucudur" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin başına sardırılan terör belasının ülkenin kendi iç dinamiklerinden çok, dışardan körüklenen, kışkırtılan, kullanılan bir proje olduğunu ifade eden Avcı, şunları söyledi:

"Doğrusu bu dış mihraklar zaman zaman hiç umulmadık ittifaklarla, zaman zaman hiç umulmadık arka sokak politikalarıyla Türkiye'yi yıllardır dolandırdı. Bu meseleyle başa çıkmak sadece sahnede verilen mücadeleden ibaret değil. Asıl mücadele daha gerilerde cereyan ediyor. Türkiye, maalesef bu problemin yanı sıra başımıza sarılan pek çok problem sebebiyle gerçek potansiyelini, bu sorunlarla baş edebilmek için gerekli gücünü bir türlü toparlayamıyor."

Toplantının ardından Muğla'ya geçen Avcı, tarihi Şeyh Camisi'ni ziyaret ederek, yapının tarihi hakkında AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ve Vali Fatih Şahin'den bilgi aldı.

Kur'an kursu öğrencileri ile bir süre sohbet eden Avcı, cami bahçesindeki 148 yıllık Muğlalı Mevlevi Hoca Mustafa Efendi Kütüphanesi'ni de gezdi.

Cami ziyaretinin ardından Muğla Sanayi ve Ticaret Odasında düzenlenen değerlendirme toplantısına katılan Avcı, Fethiye'de bir lisenin ek binasında çıkan yangınla ilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaçulha Lisesinin ek binasında çıkan yangında can kaybı olmadığını söyledi.

Avcı, kısa süre sonra çok daha sağlıklı koşullarda eğitim yapılabilecek bina inşa edeceklerini belirterek, çocukların çok daha uygun şartlarda eğitimlerine devam edebileceklerini dile getirdi.

Toplantı, basına kapalı devam etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.