banner

Açık uçlu sorulu sınav önce okullarda başlasın




Okullarda açık uçlu test sistemine geçilmeden sınavlarda bu sistemi uygulamak ne kadar sağlıklı?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yerine getirilmesi planlanan çoktan seçmeli test yerine açık uçlu test sistemi ile ilgili yaptığı açıklama kamuoyunda geniş yankı buldu. Eğitimcilerden de bu konuda çok farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Pervin Kaplan, Habertürk Gazetesi’ndeki köşesinde, okullarda açık uçlu test sistemine geçilmeden sınavlarda bu sistemi uygulamanın doğru olmadığını belirtti. Kaplan, “Açık uçlu sorulardan oluşan bir sınava hiç girmeden liseden mezun olan öğrenciler var. Öğretmenler de "okuması daha kolay" olduğu için çoktan seçmeli sınavları yapmayı tercih ediyorlar. Okullarda yapılan sınavları değiştirmeden "çoktan seçmeli test tekniğine" göre yetiştirilen öğrencileri 8 yılın sonunda "açık uçlu sınavlarla" seçmeye çalışmak ne kadar adaletli olur?” iddiasında bulundu.

Pervin Kaplan'ın yazısı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.