Üniversitede kopya çekme dersi
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 23 May 2013 10:00 tarihinde oluşturuldu
ABD'de bir üniversite, kopya çekme yöntemlerinin daha iyi anlaşılması için ders koydu. İnternet üzerinden verilen ders, kopya çekmeyi önlemeye çalışan akademisyenlere yönelik.
BBC Türkçe'nin haberine göre, ABD'de bir üniversite, kopya çekme yöntemlerinin daha iyi anlaşılması için ders koydu.
İnternet üzerinden verilen ders, kopya çekmeyi önlemeye çalışan akademisyenlere yönelik canadianviagras.net/.
Wisconsin Concordia Üniversitesi'ndeki dersin koordinatörü Bernard Bull, üniversitelerde tahmin edilenden daha fazla kopya çekildiğini söyledi. Bull'a göre, öğrencilerin yarısından çoğunun az ya da çok kopya çektiğini söylemek mümkün.
Bir internet platformu üzerinden sunulan 'kopya dersinin' amacı, öğrencilerin neden ve nasıl kopya çektiğini derinlemesine araştırmak ve sonucunda kopya çekmeyi zorlaştıracak önlemler almak.
Öğrenciler genelde, internetten kopyaladıkları bilgileri kendileri yazmış gibi gösteriyorlar. Öğrencilerin başvurduğu yeni yöntemlerden biri de makalelerin sonuna ekledikleri kaynak listesini uzatarak, kendilerini daha fazla araştırma yapmış gibi göstermeleri.
Önlemesi en zor olan yöntemlerden biri ise parayla yazdırılan veya satın alınan hazır makaleler.
'Ben yazmadım, sevgilim yazdı'
Dr. Bull'un karşılaştığı durumlar arasında, ikinci bir şans elde etmek için söylenen yalanlar da var.
Bazı öğrenciler, makalelerinin yetişmemesine gerekçe olarak, başka ülkelerdeki 'hayali' akrabalarla ilgili olayları gösteriyor.
Bir öğrenci ise, kötü bir şekilde ayrıldığı eski sevgilisinin, intikam amacıyla kendi adını kullanarak okula makale verdiğini söylemiş ve buna inanılıp, öğrenciye makaleyi tekrar yazma fırsatı tanınmış.
Dr. Bull, kopyanın önlenmesi için öğrencilerle akademik personel arasında daha yakın ilişki kurulmasının etkili olacağı görüşünde.
Ancak internet üzerinden verilen derslerde bunu yapmak güç görünüyor.
BBCTürkçe
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak