banner

‘Rektör uyuma sınavları ertele’




Türkiye’de 6. gününü de geride bırakan Gezi Parkı eylemlerine üniversite öğrencileri de destek vermeye devam ediyor. Üniversiteliler, “Rektör uyuma sınavları ertele” yazılı pankart açarak Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.

Ege Üniversitesi öğrencileri, devam eden Taksim Gezi Parkı protestolarına destek verebilmek için sınavların ertelenmesini istemiyle Rektörlüğe yürüdü. Bahçe kapısını yüklenip açan yaklaşık 3 bin 500 öğrenci, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın gelmesini beklemeye başladı.

Saat 11.00 sıralarında Ege Üniversitesi Kampüsü’nde toplanan yaklaşık 3 bin 500 öğrenci, Bornova’daki Rektörlük binasına gitmek üzere yürüyüşe geçti. Öğrenciler yürüyüş sırasında “Hükümet istifa”, “Rektör uyuma sınavları ertele” sloganları attı, “Halk sokakta sınavını veriyor sınavları ertele” pankartı taşındı.  Bu sırada vatandaşlar da öğrencilere alkışlarla ve klakson çalarak destek verdi. Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşle Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün bahçe kapısına gelen öğrenciler, karşılarında güvenlik görevlilerini buldu. Ancak kalabalık olan öğrenci grubu kapıyı yüklenerek açtı ve bahçeye girdi. Rektörlük binası merdivenlerinin önünde toplanan öğrenciler Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile görüşmek istediklerini dile getirdi. Öğrencilere Rektör Prof. Dr. Yılmaz’ın binada bulunmadığı söylendi.

Oturma eylemi yapan öğrenciler, Rektör’ün gelmesini istedi. Rektör yardımcısının kendileriyle görüşmesini kabul etmeyen eylemciler, Prof. Dr. Candeğer Yılmaz gelmediği takdirde binaya gireceklerini söyledi. Sloganlar eşliğinde öğrencilerin bekleyişini sürdürdü.

Bu arada Ege Üniversitesi’nde bazı öğretim elemanlarının kendi inisiyatiflerini kullanarak sınavları erteledikleri öne sürüldü. 

2 bin öğrenci Ankara'da eylemde

Gezi Parkı eylemine Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’ndeki üniversitelilerden de destek geldi. Gölbaşı’nda bulunan Ankara Üniversitesi’nde öğrenim gören yaklaşık 2 bin öğrenci, sabah 10.30’dan itibaren şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı 2 kilometrelik yürüyüş, Cumhuriyet ve Cemal Gürsel Caddesi üzerinden şehir merkezine kadar devam ederken saat 12.00’de sona erdi edmedicom.com. Üniversiteli öğrenciler yürüyüş sırasında “hükümet istifa”, “padişah istifa”, “Gölbaşı uyuma memleketine sahip çık” sloganları attı. Öğrencilerin tepki yürüyüşü ara sokaklardan tekrar kampüse dönülerek sona erdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.