banner

KPSS’de şok iddia




KPSS’de 7 bin cevap kâğıdı kayıp iddiası

KPSS 2012’de bir şaibe daha ortaya atıldı. Sınav gününden itibaren ‘soruların sızdırıldığı’ iddiasıyla gündeme gelen KPSS’de şimdi de, sıralamada hata olduğu iddia edildi.

Adaylar, ÖSYM’nin açıkladığı istatistiklerle sonuç belgelerindeki sınavı geçerli sayılan aday sayısını karşılaştırdıklarında, yaklaşık 7 bin kişinin cevap kağıdının sıralamaya alınmadığını ve kayıp olduğunu savunuyor. Uzmanların ise kafası karışık, ‘0’ alan adayların sıralamaya dahil olması gerektiğini düşünen de, sıralama yapılırken ‘0’ alanların dahil edilmediğini düşünen de var.

KPSS adayları sözcüsü Pelin Çalık, konuyla ilgili şöyle konuştu: “7 bin kişinin nereye gittiğini bilmiyoruz. Sıfır mı aldılar ÖSYM hata mı yaptı belli değil. Bu açıklanmalı. Ancak, asıl sorunumuz baştan beri şaibeli olan bu sınavın iptal edilmesidir. ÖSYM hala soruların çalındığı iddiasına netlik getirmedi. Biz 19 Temmuz’da davamızı açtık, baştan sona şaibeli olan bu sınavın iptal edilmesini istiyoruz.”

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.