banner

Gazze’de sınıf mevcudu sorunu çözüldü




Okullardaki sınıf mevcudunun azaltılmasına ilişkin anlaşma sağlandı.

gazze aciklamaGazze'de, Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı okullarda 50'şer kişilik sınıf mevcuduna ilişkin yaşanan sorunun çözümü konusunda anlaşma sağlandığı bildirildi.

Gazze'de UNRWA bünyesindeki Memurlar Birliği Başkanı Suheyl el-Hindi, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'yi ziyaret eden UNRWA Genel Komiseri Pierre Krenpol ile yapılan görüşmeler neticesinde sınıf mevcuduna ilişkin yaşanan sorunun çözümü konusunda anlaşma sağlandığını belirtti.

Hindi, "Genel Komiser Krenpol ile okullardaki sınıf mevcudunun 39'u aşmaması konusunda anlaşıldı. Okullarda eğitime doğal seyrinde devam edilecek. Sınıf mevcuduna ilişkin yapılan anlaşma kapsamında 270 yeni görev kontenjanı açılacak" dedi.

Krenpol, sınıf mevcuduyla ilgili krizi görüşmek üzere bugün Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye gelmişti.

UNRWA bünyesindeki memurların ve velilerin protestoları nedeniyle bir haftalık gecikmenin ardından UNRWA'ya bağlı okullar, 31 Ağustos'ta eğitime başlamıştı.

Velilerin ve öğretmenlerin tepkisine neden olan sınıf mevcutlarının 50'ye yükseltilmesi sorununun çözümü amacıyla müzakereler yürütüleceği, UNRWA Genel Komiseri Krenpol'un da ajansın aldığı son kararları görüşmek üzere 9 Eylül'de Gazze'yi ziyaret edeceği belirtilmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.