banner

Güney Afrika’da üniversite harcına zam protestosu




Johannesburg'taki Witwatersrand Üniversitesi'nde bir araya gelen yüzlerce öğrenci harçlara uygulanacak zammı protesto etti.

guney afrika protestoGüney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentindeki Witwatersrand Üniversitesi önünde toplanan yüzlerce öğrenci, 2015-2016 eğitim yılında, harçlara uygulanacak yüzde 10,5'lik zammı protesto etti.

Öğrenci temsilciliği tarafından üniversite yerleşkesi önünde düzenlenen eylemde, zam kararının iptal edilmesini talep eden öğrenciler, okula tüm girişleri kapatarak, “Bizi öldürün ancak buradan gönderemezsiniz” şeklinde slogan attı.

Öğrenci Temsilciliği Meclisi tarafından yayımlanan bildiride, harç artışı “fakir öğrencilere dayatılan kasıtlı ve dışlayıcı bir karar” olarak değerlendirildi.

Bildiride ayrıca, ''Witwatersrand Üniversitesi işletme değildir ve belli bir azınlığın çıkarlarına göre yönetilemez. Yönetimin finansal sorumluluk ve şeffaflıktan uzak tavrından bıktık'' ifadelerine yer verildi.

Üniversite yönetiminden yapılan yazılı açıklamada ise "32 bin 500 öğrenci ve 5 bin öğretim görevlisinin çoğunluğu derse devam etmek isterken bir grup azınlığın elinde rehin kalması kabul edilemez. Eğitimin devam etmesi için harekete geçeceğiz” değerlendirmesinde bulunuldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.