banner

Öğretmenler polisle çatıştı: 6 ölü




Meksika'nın güneyindeki Oaxaca eyaletinde eğitim reformunu protesto eden Öğretmenler Sendikası üyeleriyle polis arasında çıkan çatışmada 6 kişinin öldüğü bildirildi.

 

meksika_ogretmenlerYetkililer, eyalet genelinde devam eden protestolar sırasında polisin, güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli atıp araçları ateşe veren göstericilere ateş açarak müdahale ettiğini söyledi. Oaxaca Valisi Gabino Cue, Federal Polis Şefi Enrique Galindo ile düzenlediği basın toplantısında, çatışmada 6 sivilin öldüğünü açıkladı. Cue, 53'ü sivil 108 kişinin de yaralandığını söyledi.

 

Federal Polis açıklaması: 'Polis silah taşımadı'
Meksika Federal Polisi tarafından yapılan açıklamada ise polisin silah taşımadığı, göstericilere ve güvenlik güçlerine kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından ateş açıldığı belirtildi.
Polisin görevinin halkı ve toplumu korumak olduğu vurgulanan açıklamada, silahlı polislerin ateş açıldıktan sonra devreye girdiği ifade edildi.

 

Rafineri kapatılmak zorunda kalınabilinir
Öte yandan devlete bağlı petrol şirketi Pemex, Oaxaca'yı başkent Meksiko'ya bağlayan karayolunun kapalı kalması halinde bölgedeki rafineriyi kapatmak zorunda kalabileceği uyarısında bulundu. Meksika Öğretmenler Sendikası (CNTE) lideri Ruben Nunez ile sendikadan arkadaşı Francisco Villalobos'un kanunsuz para toplama ve kara para aklama suçundan geçen hafta Oaxaca'da gözaltına alınmasının ardından ülke genelinde protestolar yeniden şiddetlenmişti. CNTE, geçen ay ülkenin 7 eyaletinde ucu açık greve gittiklerini duyurmuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.