banner

Lübnanlı öğretmenlerden maaş protestosu




Beyrut'ta toplanan öğretmenler ve kamu görevlileri, maaşlarına zam yapmayan hükümeti protesto etti.

lubnan protestoLübnan'ın başkenti Beyrut'taki Riyad es-Sulh Meydanı'nda toplanan öğretmenler ve kamu görevlileri, maaşlarına zam yapmayan hükümeti protesto etti.

Sendikaların çağrısı üzerine Riyad El Sulh Meydanı'nda toplanan öğretmenler, "genel olarak maaşlarına 4 yıldır zam yapılmadığını ve yükselen enflasyon karşısında korunamadıkları için meydanlarda olduklarını" ifade ederek, hükümetten maaşlarının iyileştirilmesi talebinde bulundu https://gutepotenz.de/.

Gösteriye Zagarta kentinden katılan lise Müdürü Marta Frangieh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “4 senedir haklarını istediklerini ancak devletin bunu önemsemeyip sürekli ertelediğini” söyledi.

Yine Lübnan'ın kuzeyindeki Akkar kentinden gelen lise müdürü Adnan Ahmaz ise, 1998'den beri maaşlarında çok az bir artış olduğunu ve bu süreçte enflasyonun çok yükseldiğini söyledi. Ahmaz, 4 yıldır haklarını istediklerini ve artık sabırlarının taştığını belirterek ''Daha fazla bekleyemeyiz. Kamu görevlileri geçmişte orta sınıfı oluşturuyordu ama artık fakirler'' ifadesini kullandı.

Protestoların temelinde siyasi krizin olduğu ülkede, maaş krizi de bunun uzantısı olarak görülüyor.

Asker maaşları da geç ödendi

Ordu ve güvenlik güçlerinin 28 Ekim'de yatması gereken maaşlarının gecikmesi sonrası bir araya gelen Savunma Bakanı Samir Mukbel, Ordu Komutanı General Can Kahveci ve Ekonomi Bakanı Ali Hasan Halil, görüşme sonrası sorunun çözüldüğünü duyurmuştu.

Meclisin bütçe görüşmeleri için bir araya gelememesi nedeniyle ortaya çıkan maaş krizinde Ekonomi Bakanı Ali Hasan Halil, yerel basına açıklama yaparak yaklaşan ekonomik darboğaza dikkat çekmişti. Bakan ayrıca, Lübnan'ın Dünya Bankasındaki kredilerinin tehlikede olduğunu, ekonomik darboğaz ve maaş krizinin devam edebileceği konusunda siyasileri uyarmıştı. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.