banner

Üniversitelerde silah taşıma serbestisi




Teksas eyaletinde yürürlüğe giren yeni yasa ile 21 yaş ve üstü öğrencilerin okulda teşhir etmemek şartıyla silah taşımasına müsaade edildi.

 

abd_silah_uni"NBCNews" haber kanalı, yasanın yürürlüğe girmesiyle 21 yaşından büyük öğrencilerin ruhsat alarak silahlarıyla sınıfa girebileceğini duyurdu. Eyalet yönetiminde çoğunluğa sahip Cumhuriyetçi Parti'nin desteğiyle yürürlüğe giren yasanın destekçileri, uygulamanın "meşru müdafaa ve anayasal hakları koruma" açısından büyük önem taşıdığını ileri sürüyor.
Cumhuriyetçi Parti yetkilileri de yasanın yeni bir okul saldırısının önüne geçebileceğini savunuyor.
Saldırganların çoğunlukla üniversiteler ve sinemalar gibi savunmasız mekanları hedef aldığını söyleyen Cumhuriyetçiler, okullarda oluşacak direncin caydırıcı etkisi olabileceğini iddia ediyor.
Yasaya karşı çıkanlar ise uygulamanın üniversitelerde daha çok şiddete yol açabileceği uyarısında bulundu.
Eyaletteki birçok akademisyen ve üniversite öğrencisi, yasanın eyaletteki üniversitelerin tercih edilmesine de engel oluşturacağını ileri sürdü.
Bu arada bazı akademik çevreler, okullarda silahlı öğrencilerin bulunmasının diğerlerinin konuşma özgürlüğünü kısıtlayacağından duydukları endişeyi dile getirdi.
Teksas, ABD'de öğrencilere silah taşıma izni veren 8'inci eyalet oldu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.