banner

ÖYP tercihleri başladı




ÖYP kapsamında Felsefe, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanları için yerleştirme tercihleri başladı. Tercih işlemleri YÖK’ün internet adresi üzerinden yapılacak.

YÖK, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar uyarınca, Yükseköğretim kurumlarına araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirme yapılacağını bildirdi.

YÖK’ün sitesinde yer alan yazılı açıklamaya göre, Felsefe, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanlarında yapılan Alan Sınavına katılan adaylar, söz konusu yerleştirme işlemi için 8-10 Ekim tarihleri arasında tercih yapabileceği belirtildi.

YÖK’ün yazılı açıklamasında şu ifadeler yer alıyor;

Başvuru yapılabilmesi için adayların, 31.07.2008 tarihli Resmi gazetede yayımlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te belirtilen şartları sağlıyor olması gerekmektedir.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Alan Sınav Puanı ile araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirme yapılacağından, adayların lisans not ortalamasının %20'si, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanının %25’i, Alan Sınav Puanının %40’ı ve varsa Yabancı Dil Sınavı Puanının %15'i dikkate alınacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.