Özel okullardan anadilde eğitim açıklaması
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Cuma, 04 Ekim 2013 10:35 tarihinde oluşturuldu
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, demokratikleşme paketindeki anadilde eğitimle ilgili yapılacak yasal düzenlemenin hazırlık safhasında kendilerinden görüş alınmasının uygun olacağını belirtti.
Dernek Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Her vatandaşımızın ana dilini öğrenmesi için imkân sağlanması gerektiğini savunmaktadır. Ancak, Anayasamızın 42.maddesinde ifade bulduğu şekliyle eğitimin resmi dilde olmasını doğru bulmaktadır. Demokratikleşme paketi içinde yer alan anadil ve eğitimle ilgili açıklamalar, Anayasa, kanun ve yönetmelik değişiklikleri gerektirdiğinden, Derneğimizce konu ile ilgili yasal düzenlemelerin hazırlık safhasında detaylı görüş sunulmasının daha uygun olacağı düşünülmektedir” dendi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
‘Çift diploma, öğrencilerimize sadece bir belge değil, alternatif bir gelecek sunuyor’
-
Global Vatandaşlar Yetiştiren Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim: Girne Kolejinin Uluslararası Eğitim Vizyonu
-
‘56 yıldır niteliği, bilimi, kültürel gelişimi merkeze alan bir eğitim veriyoruz’
-
Kadın değişirse tüm toplum değişir!
-
‘Kadınların liderliğiyle daha güçlü ve sürdürülebilir bir eğitim modeli oluşturuyoruz’
-
‘Kadınların karar alma süreçlerine dahil olması geleceğin eğitim sistemini daha güçlü kılacak’
-
56 Yıllık Eğitim Yolculuğu: Eğitim Bilimleri'nin Başarı Hikayesi
-
Doğru Cevap Eğitim Kurumları'nın hizmet anlayışı; İyi, Etkili ve Kaliteli Eğitim
-
‘Yeni kampüslerimizle geniş bir öğrenci kitlesine ulaşacağız’
-
‘Akademik başarı ile bireysel gelişimi dengeleyen, yenilikçi ve çok yönlü bir eğitim modeli sunuyoruz’