Özel okul teşviği verilecek öğrenci sayısı açıklandı
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Cumartesi, 25 Temmuz 2015 14:04 tarihinde oluşturuldu
2015-2016 eğitim öğretim yılında, özel okullarda öğrenim görecek 350 bin öğrenciye teşvik verilecek, 230 bin öğrenci ilk defa destek alacak.
Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının "2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tebliğle 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında, 5580 sayılı kanun kapsamında açılan özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları ile ilk defa destek verilecek öğrenci sayıları belirlendi.
Buna göre, okul öncesi eğitim kurumlarındaki 20 bin öğrenciye 2 bin 680 lira, ilkokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 220 lira, ortaokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 750 lira, lise ve temel lisedeki 110 bin öğrenciye lise için 3 bin 750 lira, temel lise için 3 bin 220 lira destek verilecek. 230 bin öğrenci, eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.
Yeni eğitim öğretim yılında, önceki yıllardakiler de dahil olmak üzere 350 bin öğrenciye destek verilecek.
İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütlerle diğer ilgili hususlar Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanacak kılavuzda belirtilecek.
Sosyoekonomik gelişmişlik seviyelerine göre eğitim ve öğretim desteği verilecek öğrencilerin illere dağıtımında ise 1. ve 2. bölgelerde 0,95, 3. ve 4. bölgelerde 1,00, 5. bölgede 1,20, 6. bölgede ise 1,30 katsayıları uygulanacak.
Okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerden 48-66 ay yaş grubundakiler, eğitim öğretim desteğinden yararlanabilecek.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Kavram’da okul güvenliğinin mottosu: Tek Kapı, Tam Kontrol
-
Fizikselden Psikolojiye Bütünsel Yaklaşım: Güvenli Okul, Güçlü Gelecek
-
Mekanik Bariyerlerden Pedagojik Çözümlere: BİL Eğitim Kurumlarından Güvenlik Yanılgısına Vizyoner Yanıt
-
Mektebim Kolejinde güvenlik, çok katmanlı bir sistemle ele alınıyor
-
Geleceği Şekillendiren Erken Çocukluk Eğitimi: Güven, Vizyon ve İnsan Odaklı Model
-
‘Eğitimde kalıcı gelişim, okul ve ev arasında kurulan güçlü bağ ile mümkün’
-
BİL’de geleceğe ilk adımlar: Keşif Temelli Öğrenme
-
‘Okul öncesinde mizaç odaklı, bütünsel bir eğitim modelini esas alıyoruz’
-
‘Güçlü bir gelecek, sağlam bir başlangıçla mümkündür’
-
‘Kadının ekonomik gücü arttıkça eğitimde kalite ve inovasyon da artar’


