banner

ERA ilkokul eğitim modeli fark yaratıyor




3 yılda 11 kampüse erişen ERA Okulları franchise modeliyle 2017 yılında Türkiye’ye yayılmayı hedefliyor. 5G eğitim modeliyle özgün bir eğitim sistemi kurduklarını belirten ERA Okulları Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin ile ERA Okulları’nı ve hedeflerini konuştuk.

gulcin_askin_era_okulERA Okulları hakkında bilgi verebilir misiniz? Hangi özelliklerle diğer özel okullardan ayrılıyorsunuz?
ERA Okulları, İstanbul’da 10 kampüsü ve Bursa’da açılan Nilüfer Kampüsü ile 6000’den fazla öğrencinin en iyi şekilde eğitilebilmesi için hizmet sunuyor. Eğitimde yeni çağı temsil eden ERA, özgün 5G Eğitim Modeli, Mind Studio Programları, Bilimsel Gelişim Merkezi ve 600 kişilik dinamik eğitim kadrosu ile yeni çağın beklentilerini karşılayan farklı ve öncü bir eğitim anlayışını temsil ediyor. Bizi diğer okullardan ayıran en önemli özelliğimizin çok boyutlu özgün ve bilimsel yöntemlerle eğitime bütünsel yaklaşmamız, olduğunu söyleyebilirim. “Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir” sözünün ne kadar doğru olduğunu günümüz insanı sanırım iliklerine kadar hissediyor. Gelişen bilim ve teknoloji hayatımızı her alanda hızlandırmakla kalmadı hayatın değişim hızını da arttırdı. Bu süreç de doğal olarak 21. yüzyıl teknoloji çağına doğan çocukların eğitim ihtiyaçlarına yönelik metotları yeniden gözden geçirmemize yol açıyor. Z kuşağı diye adlandırılan yeni nesil çocukların bu temel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için ilk mottosunu “Eğitimde ‘Z’eni şeyler söylemek lazım!” diyerek oluşturan ERA Okulları; öğrencilerinin hızla değişen çağı yakalamaları yerine, çağı hızla değiştirmeleri anlayışıyla eğitimde yeni şeyler söylemeyi kendine görev biliyor. Bu anlayışla dünyada uygulanan eğitim modellerini kendi değer ve eğitim anlayışımızla birleştirerek kendi eğitim modelimizi oluşturuyoruz.

ERA MIND STUDIO İLE ÖLÇÜLEBİLİR BAŞARI ELDE EDİLİYOR
ERA Okulları’nda hangi eğitim modelleri ve programları uygulanıyor? Ülkemizde uygulanan eğitim metotlarıyla, sizin uygulamalarınız arasında farklılıklar var mı?
Eğitim sistemimiz, ülkemizdeki eğitim müfredatına uygun olmakla birlikte özgün ve başarılı sonuçları ölçümlenebilen heyecan veren bir bakış açısını içeriyor. ERA kadrosu, alanında yarım asra ulaşan bir deneyimle dünyada var olan en ileri eğitim tekniklerini birleştirerek, 5G Eğitim Modeli’ni uyguluyor. Bu yöntemin temeli, birbirinden farklı beden, zihin ve kişilik yapılarına sahip öğrencilerin, kendi güçlü ve zayıf yönlerinin testlerle belirlenmesi, ERA Mind Studio’da gerekli yönlerin ek derslerle güçlendirilmesi ve sonuçların adım adım takip edilerek ailelerle işbirliğiyle olumlu hedeflere ulaşılmasıdır. ERA Mind Studio’da uygulanan testler ve öğrenciye programları ile 10 haftada olumlu sonuçlar oluşturarak, hızlı ve objektif şekilde ölçülebilir bir başarıya ulaşmamızı sağlıyor. Öğrencilerin beslenmesinden motor becerilerine varana dek tüm değişim, adım adım aileyle paylaşılırken, anne babaların öğrenci hakkındaki gözlemleri ve çocuklarının gelişimi için evde yapılabilecek egzersizler konusunda bir işbirliği oluşuyor. Türkiye’nin 5G eğitim sistemini geliştiren ERA Okulları eğitimin sadece akademik gelişimle sınırlı kal(a)mayacağını bunun yanında her öğrencinin sosyal, fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerinin de bir bütün halinde geliştirilmesi gerektiğini savunuyor. ERA Okulları 5G (5’li gelişim) eğitim sisteminin temelinde, öğrencilerinin özellikle anaokulu ve ilkokul seviyelerinden başlayarak gelişim basamaklarını çok sıkı bir şekilde takip ettiği ERA MİND programıyla bilgisayar destekli ve tamamen bilimsel verilere dayanan süreçler geliştiriliyor. ERA Okulları, öğrencilerinin günümüz becerilerine göre yetişmesini yeterli bulmuyor. Çünkü öğrencilerimiz eğitim hayatını bitirip meslek hayatına geçtiklerinde günümüzdeki beceriler onlara yetmeyecektir. Araştırmalara göre 30 yıl sonra şu an var olmayan pek çok meslek ortaya çıkacak ve bunlar zamanın ihtiyaçları için önemli bir yere sahip olacak. Teknolojinin bu kadar geliştiği ve hayatımızın içine girdiği çağımızda teknolojinin temel mantığına hakim ve onu ihtiyaçları doğrultusunda nasıl kullanacağını bilen “teknolojinin esiri değil, hakimi” bir nesil yetiştirmek hedefimiz.

ERA Okulları ilkokul bölümünüzde Türkiye’de tek olan Mind Studio adlı bir program da sunuyorsunuz. Neler yapılıyor Mind Studio’da?
Mind Studio, 5’li gelişimi destekleyen programlar sunan, uygulayan ve raporlayan bilgisayar destekli özel bir departman. Çocuk gelişimi uzmanları, psikologlar, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanlarından oluşan ERA Mind Studio ekibi, yıl boyunca tüm öğrencilere yaş grupları ve cinsiyetleri doğrultusunda gelişimlerini destekleyen ve dünyaca geçerliliği olan bilimsel gelişim testleri uyguluyor. Bu test ve envanterlerin amacı öğrencilerin hafıza, odaklanma, dikkat, hız ve esneklliklerinin belirlenerek raporlanması. Ardından bu raporlara göre öğrencinin güçlü ve geliştirilmesi gereken yönleri belirlenir; öğrenci için uygun öğrenme yöntemi konusunda öğrenci, öğretmen ve veli yönlendirilir. Bu çalışmaların ardından çocuklarda gözlemlenen olumlu değişiklikler ise şöyle:
• El yazısı alanında gelişim. İnce motor becerileri ve hızı doğru kullanmak, gözleri kullanarak yer ve çizgilere hakimiyet, çocuğun kendi elleri ile gözlerini koordine etme yeteneklerinde gelişim.
• Dikkati düzenlemede, dürtüleri kontrol etmede, okul başarısı için gerekli olan öğrenme ve kavrama becerilerinde gelişimler.
• Resim yapmaktan yazı yazmaya, bisiklete binmekten yüzmeye kaslarımızı etkileyen birçok etkinliği yapabilmemizi sağlayan psiko-motor becerilerinin gelişimi ile okulda ve evde yaşam için gerekli olan tüm hareketlerin en iyi şekilde gerçekleştirmesini sağlama.
• Denge ve koordinasyon ile motor planlama becerilerini kapsayan kaba motor becerilerin gelişimindeki ilerlemeler.
• Daha hızlı ve doğru okuyabilme, tahtada gördüğünü defterine daha iyi işleyebilme, okumaktan daha büyük zevk alındığı için derste daha aktif hale gelme.
• Yönergeleri kolayca takip etme, işitsel hafıza, iletişim ve sosyal beceriler, özgüven, anlama ve konuşma dil becerilerinde gelişim.
• Bilgilerin kısa bellekten kalıcı belleğe aktarılmasına bağlı olarak anlama ve kavrama ile birlikte tüm aktivitelere katılımda özgüvenin yükselmesi gibi önemli ve sevindirici bir gelişim.

ERAINTRANET İLE EĞİTİM SİSTEMİ ZENGİNLEŞTİRİLİYOR
Son yıllarda Akıllı Okul Konsepti öne çıkıyor. Bu konsept hakkında ne düşünüyorsunuz? Okulunuzda bu konsepte uygun eğitimler veriyor musunuz?
Teknolojideki gelişmeler elbette ki eğitimi de etkiledi. Z Kuşağı’nın öğrenme konusundaki farklı yapısı ve eğitim ortamlarını çağın gereksinimlerine uygun olarak düzenleme ihtiyacı birleşince ortaya “Akıllı Okul” konseptleri çıktı. ERA Kolejleri de çağın eğitim anlamında bize sunduğu tüm olanakları kullanarak eğitim sistemini ve iletişim araçlarını kendi özel akıllı tahta uygulamaları ve sadece ERA öğrencilerinin ve velilerinin faydalanabildiği “Eraİntranet” sistemleriyle zenginleştirdi. ERA Okulları’nın kendi özel yazılımları olan ve gelişimlerinde kendi öğrenci ve öğretmenlerinin fikir ve çalışmalarıyla zenginleşen teknoloji altyapısı; akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi her platformda çalışmakta ve kullanıcılarına zengin bir deneyimle birlikte birçok yönden hız ve fayda sağlıyor. ERA Okulları, 21. yüzyıl önemli becerilerinden olan teknoloji okuryazarlığını kendi bünyesinde oluşturduğu kodlama dersleri, robotik dersleri, maker hareketleri ile destekleyerek geliştiriyor. Öğrenciler bu programlarda kendi yetenekleri doğrultusunda farklı projelere imza atacaklar ve henüz öğrenciyken kendi ürettikleri bir takım ürünlerle geleceğe dair özgüven kazanarak eğitim-öğretim hayatlarına şekil verecekler.

Öğrencilerinizin iyi bir yabancı dil eğitimi alması için yaptığınız çalışmalardan söz edebilir misiniz?
Yabancı dil, sürekli o dili duyarak, kullanarak, hayatın içine alarak öğrenilir. Bu nedenle ERA Okulları’nda anaokulundan lise son sınıfa kadar, iletişimsel metod (communicative method) kullanarak, öğrencilerimizin yabancı dili etkileşim içinde öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu alanda uzman olan Cambridge’in yayınlarını kullanıyoruz. Dil öğreniminde dört temel beceriyi (reading, speaking, writting, listening) en iyi şekilde geliştirecek dökümanlar, sınıf içinde kullandığımız farklı materyaller ve LMS sistemleriyle, yabancı dil eğitiminde iddialıyız. Özel günlerde yaptığımız aktivite, yarışma ve etkinlikler, sinema günleri ve uluslararası sınavlar da eğitimimize katkı sağlıyor. Yaz döneminde farklı ülkelerde düzenlediğimiz yaz okulları, hem çok seviliyor hem de dili konuşmak açısından faydalı oluyor.

Öğrencilerinizi sınavlara hazırlamak için yaptığınız çalışmalara da değinebilir misiniz?
ERA Okulları’nda öğrencilerimiz, TEOG Sınavları’na ve YGS-LYS sınavlarına uzun ve ciddi bir maratonla hazırlanıyo. Hazırlığa sadece bir yıl ayırmak yerine geniş zamana yayarak başarıyı kesinleştirmeye çalışırız. Sınav hazırlığı 360 derecelik bir yaklaşımla aileleri de işin içine katarak gerçekleştirilir. Öğrencilerimizin eğitim hayatı boyunca alması gereken ders kazanımları “Çözüyorum-Kazanıyorum” branş sınavları ile birlikte 3. sınıftan başlar. Bu değerlendirmelerle öğrencilerimizin kazanım eksiklikleri tespit edilerek hafta içi ve hafta sonu yapılan çalışmalarla giderilir. Böylece öğrencinin bir sonraki yıla eksiksiz geçmesi sağlanır. Öğrencilerimiz sınav yıllarına geldiğinde onları ciddi bir çalışma ortamı beklemektedir. Sınav hazırlığında onlarca yıllık deneyimi olan uzman bir kadroya sahibiz. Onların hazırladığı yayınlarla öğrencilerimiz Türkiye ve İstanbul genelinde yapılan deneme sınavları ile kendi seviyelerini görürler. Son aşamada eksikler eğitim koçları ile birlikte tamamlanır.

Öğrencilerinize sportif, sanatsal ve kültürel ne gibi imkânlar sunuyorsunuz? Ayrıca okullarınızda öğrencilere sunduğunuz burs olanaklarından da bahsedebilir misiniz?
Öğrencilerimizin akademik bilginin yanı sıra sosyal ve fiziksel yönlerden de gelişimine önem veriyoruz. Sanat ve spor, fiziksel gelişim kadar psikolojik nitelikleri de güçlendirir ve sosyal beceriyi yükseltir. Bu nedenle farklı ilgi alanlarına hitap eden pek çok kulübe sahibiz. Kampüslerimizde Teknoloji ve Tasarım Kulübü, İnovasyon Kulübü, İngilizce Drama Kulübü, hatta 1453 İstanbul Kulübü bile var! Satranç, folklor, fotoğraf, sinema, müzik, edebiyat ve tiyatro her zaman önem verdiğimiz etkinliklerin başında geliyor. Bir de çocuklarımızın çok sevdiği, iddialı karşılaşmalara sahne olan ve yetenekleri geliştirmekte son derece yardımcı olduğunu gördüğümüz Speed Stacks Kulübümüz var. Öğrencilerimiz bu kulüpte bardak dizerek görenleri hayrete düşüren bir ustalıkla yeteneklerini sergiliyorlar. Maddi durumu iyi olan öğrenciler kadar olmayan öğrencilerin de desteklenmesi, son derece önem verdiğimiz bir konu. Bu nedenle her yıl, değişen oranlarda burslar veriyor ve bunu hem okul içinde hem de dışında duyuruyoruz.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında hangi yenilikleri gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz? Hedefleriniz ve yatırım planlarınızdan söz edebilir misiniz?
ERA Okulları, öğrencilerini 21. yüzyıl becerileriyle donatmak için, gelişen teknolojiye ayak uydurarak; müfredatlarını ve eğitim programlarını sürekli güncellemektedir. Özellikle çağımızın eğitiminde gerekli kıldığı “Kodlama Eğitimleri”ni, ERA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersleri içinde sistemli bir şekilde geliştirerek sürdürüyoruz. ERA Rekreasyon atölyelerimizde uyguladığımız ve içinde "Maker" programlarını da barındıran sistemimiz 3D yazıcılar ile desteklenerek öğrencilerimizin kendi tasarımlarını bir ürüne dönüştürmesine imkan sağlıyor. Yine eğitim programımızdaki "Arttırılmış Gerçeklik” ve “3D Uygulamaları” ile derslerin işlenişleri daha kapsamlı hale geliyor.

Velilerin sizden ne gibi beklentileri oluyor? Bu beklentileri karşılamaya yönelik ne gibi çözümler üretiyorsunuz? Özel okul seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bu kapsamda velilere neler önerirsiniz?
Temelde her ailenin beklentisi çocuğunun mutlu ve başarılı olmasıdır. ERA’da anne babalar ile sıkı bir iletişim içindeyiz. Öğrencilerin yedikleri yemekten girdikleri derslere, eğitimlerinde her türlü iniş çıkışa dair ailelerle görüşürüz. Veli ile okul, genellikle öğrencinin başarısız olduğu dönemlerde karşı karşıya gelir. Oysa böyle zamanlar, okul, aile ve öğrenci için bir araya gelme, sorunlar hakkında konuşma, iletişimi daha da güçlendirme fırsatıdır. Olaylara böyle yaklaştığınız zaman, hem öğrenci kendini güvende hisseder hem de eğitimciler ve aileler, öğrenciye destek olma anlamında gereken sorumluluğu daha bilinçli olarak taşır. Bu arada şunu da eklemek gerekir: Pek çok anne baba, bizimle birlikte, çocuğunun başarılı olması için uzun yıllar ciddi bir emek sarf ediyor. Bu nedenle tüm öğrencilerimizin ailelerine, çocukları ile birlikte verdiğimiz egzersizleri yaptıkları ve her türlü özel günde okulumuza gelip bizimle birlikte oldukları için kurumumuz adına içten teşekkürler!
Okul seçimi ise her geçen yıl büyük önem kazanıyor. Eğitim 21. yüzyılda o kadar önemli hale geldi ki, ailelerin okul seçimi sırasında yaşadıkları kaygılara hak vermemek mümkün değil. Son yıllarda teknolojideki hızlı gelişime paralel olarak çocukların gelişim ve büyüme şartlarının da değişmesi, doğal olarak eğitim kurumlarının yenilenmesini gerektiriyor. Bu tablo içinde, Z Kuşağının okul seçiminde bakılması gereken kriterleri şöyle özetleyebiliriz:
• Okul hayatının çok yönlü olması, kendini geliştirmesi için oluşturulmuş fırsatların çokluğu.
• Öğrenim sürecinde odaklanma, dikkat, akıl yürütme, karar verme, işitsel beceriler, görsel beceriler, psiko-motor beceriler ve sosyal-duygusal becerilerin geliştirilmesine verilen önem.
• Fiziksel gelişimde öğrencilerin bireysel gelişimine uygun beslenme ve spor programları.
• Kreatif düşünme becerisi, eleştirel düşünme becerisi, sosyal gelişim ve takım çalışması yeteneği, kendine güven duyma, iletişim, ikna ve karar verme becerilerini kazandıracak sosyal bir ortamın varlığı.
• Bunların yanı sıra elbette ki aileler için ulaşım mesafesinden okulun mimarisine, o kurum hakkında bizzat gezerek edindikleri izlenimlerden akademik başarılara ve eğitim kadrosuna kadar pek çok kriter değerlendirme aşamasında önemlidir. Tüm bunlar bir arada değerlendirilerek ve elbette ki öğrencinin görüşlerini alarak seçim yapılmasını öneririm.

2017 HEDEFİNDE YENİ KAMPÜSLER VAR
Akademik başarı odağıyla 3 yılda 11 kampüs açan ERA Okulları’nın 2017 hedefi Türkiye geneline yayılmak. Bu amaçla franchising sistemini başlatan ERA Okulları, kısa süre içerisinde yeni yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. 2017 -2018 eğitim – öğretim sezonu için 12. kampüsünü Sakarya’da açacak olan ERA Okulları deneyimlerini ve markasını paylaşmak için yatırımcıları da bekliyor. Hazırlanan franchise paketi yatırımcıya her türlü eğitim ve danışmanlığı sağlıyor. Yatırımcıyla iş modelimizi paylaşıyor, markamızın iş süreçlerine dair dokümanları sunuyoruz. Yatırımcının süreci denetleyebilmesi için gerekli finansal raporlara ulaşabileceği teknolojik altyapıyı sağlıyoruz. Böylece görsel standartları oluşturulmuş ve sektörde premium bir marka olarak yerini almış ERA Okulları, franchise şirket ile bütünleşerek ortak hedeflere doğru güven ve harika bir yolla ilerliyor. Hizmet memnuniyetini garanti eden ve geri dönüşü daim olan ERA Okulları, bu dönüşlerden yararlanılabilmesi için yatırımcılarla geniş network ağını da paylaşıyor. Franchise çalışmalarında yatırımcının fiziki şartlardan sosyal koşullara kadar doğru bir yatırım yapabilmesi için danışmanlık hizmeti veriliyor.

ERALI PROFİLİNE UYGUN ÖĞRETMEN SEÇİYORUZ
Biz, öğrenme ateşini yakacak bir kadro ile ilerliyoruz. Yeni öğretmen seçerken de aramıza katılacak arkadaşlarda bu niteliklere öncelik veriyoruz. Bizim yetiştirmek istediğimiz ERALI profili ile aradığımız öğretmenlerin nitelikleri aslında birbirine benzemektedir. Nasıl ki bilimsel gelişmeleri takip eden, özgüveni yüksek, rasyonel düşünme yetenekleri gelişmiş, başarıyı hedefleyen, yaşadığı çevreye duyarlı, kararlı kişilikler yetiştirmeye çalışıyorsak eğitim kadromuzda da benzer niteliklere önem veriyoruz. Aynı şekilde Atatürk İlkeleri’ne ve Cumhuriyet’e derinden bağlı olan, dünya ve ülkedeki sorunlara karşı duyarlı, tüm inançlara saygılı, spordan ve sanattan hoşlanan kişileri kadromuza alarak, öğrencilerimize ilham vermeye çalışıyoruz.

KÜNYE
Kuruluş Tarihi: 2013
Uygulanan Eğitim Modeli: 5G Eğitim Modeli
Kulüpler: Teknoloji ve Tasarım Kulübü, İnovasyon Kulübü, İngilizce Drama Kulübü, Speed Staks Kulübü, Satranç Kulübü, Folklor Kulübü, Gezi ve Fotoğraf Kulübü, Sinema Kulübü, Müzik Kulübü, Edebiyat Kulübü, Tiyatro Kulübü, 1453 İstanbul Kulübü
www.eraokullari.com

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.