banner

Kültür’den 32 hafta boyunca spor, sanat, inovasyon




“Kültürlü” bilim insanlarının laboratuvarlarda, sanatçıların ise stüdyolarda gerçeğin ne olduğu, neden önemli olduğu ve toplumun ilerlemesine/gelişmesine nasıl katkıları olduğu hakkında çalışmalar yaptığını öğrenirken, bir yandan da kendi yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağladıklarını belirten İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, Kış Okulları’nın yeni bir konseptle hazırladıklarını söyledi.

biriz_kutoglu_kulturBu yıl 58. yaşını kutlayan Kültür Koleji, geleneklerini sürdürmeye devam ettiğini ifade eden İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kültür Anayasası’nın 18. Maddesinde” der ki; “Kültürlü bireyin yeteneğine önem verir. Kültürlü, bireyin doğuştan getirdiği birçok yetenekle donanmış olduğunu bilir, bu gücün ortaya çıkarılması için gerekli olanak ve fırsatları yaratarak destekler. Özel beceri ve yetenek sahibi öğrencileri keşfedecek ve geliştirecek ilgi ve çaba göstermeyi doğal görevi sayar.“
Bu maddenin gereğini Kültür Kolejleri kurulduğu günden bu yana günün koşullarına uygun olarak yerine getiriyor. Çocuklarda var olan bilgi ve becerileri geliştirmek üzere günümüzün gereği olan birçok bilimsel ve teknolojik, çalışmalara yıl boyunca büyük önem veriyoruz. “Bilim insanları ve sanatçılar doğal ortaklardır. Her ikisi de açık fikirlidir ve çok soru sorarak problemleri ele alırlar.” yaklaşımını benimseyen Kültür Koleji bu çalışmalarının yanısıra bireysel yetenekleri içeren sanat ve sportif alanındaki çalışmalara da önem veriyor.
Öğrencilerin fiziksel, duygusal ve düşünsel gelişimlerine katkıda bulunmak, arkadaşlığı, dostluğu, paylaşmayı ve rekabeti yaşayarak öğrenmelerini sağlamak, sportif alanda ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkararak kendi alanlarında başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefleyen Kültür Koleji “kış okulu” içeriğini daha da genişletti. Spor, İnovasyon ve Sanat ana kategorilerinde 25 farklı branş ile 4-17 yaş aralığındaki öğrencilere eğitim veriliyor. 32 hafta süren eğitimlerde çocuklar sportif, sanatsal ve inovatif becerilerini geliştirmenin yanında sosyal ve duygusal becerilerini de geliştirme fırsatı buluyorlar. Çocukların bu gelişimleri en üst seviyede yaşayabilmeleri için benzer yaş grupları, seçtikleri branşlardaki seviyelerin de önemi çok büyük oluyor. Öğrencilerimizin algısal yetilerini geliştirmek, zihinsel birikimlerini görsel biçimler ile ifade edebilmelerini sağlamak, kendini özgürce ortaya koyabilen, sanatı seven ve kültürünü algılayan mutlu, başarılı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.