banner

Mektebim’in yurt dışı eğitimde anahtarı: Mektebim International Education Office




Elif Çağlayan - Mektebi Koleji CEO’su 

elif_caglayan“Mektebim International Education Office ile başta İngiltere, İrlanda, Kanada, Amerika, Almanya, Polonya, Çekya, Avustralya, Fransa olmak üzere dünyanın hemen hemen her yerine öğrenci gönderebiliyoruz. Dünya çapında 28 şubeyle, 100’ün üzerinde eğitim danışmanı ve 1000'in üzerinde ortak uluslararası okulla bu hizmeti sunabiliyoruz. Tüm çalışmalarımız “Mektebim International Education Office” tarafından yürütülüyor. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz dünyanın tüm üniversitelerinde geçerliliği olan diplomaya sahip oluyorlar.” 

Öğrencilerinize dünya vatandaşı kimliği kazandırmak için uluslararası eğitim işbirlikleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Mektebim Koleji olarak, Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesi (CEFR) ölçütlerine göre oluşturulmuş Yabancı Diller müfredatımızla öğrendiği dilde yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, araştırma yapabilen ve toplum bilincine sahip dünya vatandaşları yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin yurtdışında eğitim almalarını sağlayan Yurtdışı Yaz Kampları, Yurtdışı Akademik Programlar, Yurtdışı Sertifika ve Diploma Programları, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Projeleri ve MUN konferansları eğitim programımızda yer almaktadır.
Kanada Çift Diploma Programımız ile öğrencilerimize lise yıllarında yurtdışında eğitim alabilme imkânı sunuyoruz. Lise öğrencilerimiz 9. ve 10. sınıfta Türkiye’de, kendi okullarımızda eğitim aldıktan sonra 11. ve 12. sınıfta Kanada’da anlaşmalı olduğumuz liselerde eğitim alabiliyorlar.

mektebimTüm çalışmalarımız “Mektebim International Education Office” tarafından yürütülüyor. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz dünyanın tüm üniversitelerinde geçerliliği olan diplomaya sahip oluyorlar. Böylelikle öğrencilerimize, ailelerine ve Kanada’daki ev sahibi ailelere, farklı kültürlere ait anlayışı ve saygıyı derinleştirmek için olanak sağlarken, öğrencilerimize iyi bir İngilizce öğrenimi ve yurt dışında üniversite eğitimi alabilme fırsatı sağlamış oluyoruz.
Liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini yurtdışında almak isteyen öğrencilerimize ise lise eğitimi süresince danışmanlık desteği veriyoruz. Alanında uzman eğitim kadromuzun rehberliğinde öğrencilerimiz; meslek, üniversite, kariyer tercihi yapmadan önce yurt dışı alternatifleri üzerine detaylı bilgi alıyorlar. Aynı zamanda öğrenciler; iyi derecede yabancı dil konuşabilen, farklı ülkelerin kültürüne hâkim, meslek hayatına dair ne istediğini bilen, global kimliğe sahip, kendini gerçekleştirmiş bireyler olma yolunda kapsamlı bilgiler alıyorlar.
Öte yandan ulusal sınavlarda yüksek bireysel ve kitlesel başarı elde etmelerini sağlayan çalışmalar yürüterek öğrencilerimizin akademik gelişimlerini de önemsiyoruz. Dünyanın önde gelen ve İngilizce eğitimde önemli bir yere sahip markalar ile yaptığımız işbirlikleri sayesinde ders içi - ders dışı çalışmalar ve akademik gelişim takip modüllerimiz ile öğrencilerimizin ulusal sınavlara kesintisiz bir şekilde hazırlanmasını sağlıyoruz.
Ayrıca Mektebim Koleji olarak okullarımızda lise öğrencilerimiz için M-LEAD ismini verdiğimiz bir eğitim programı uyguluyoruz. Bu program, yenilikçi, girişimci ve dünya vatandaşı olma bilinci yüksek öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan, kişisel ve akademik becerilerini geliştirmelerinde farklı yöntemler sunan bir eğitim modeli. Bu program; modüllerle kurgulanmış olup her bir modül, öğrencilerin o alandaki bilgi, beceri ve davranışlarını geliştirmek amacıyla kurgulanmış bir mentörlük sistemiyle yapılandırılmıştır. Öğrenciler bu program kapsamında hem üniversite hayatına hem de iş hayatına hazırlanıyorlar.

WORK&STUDY İLE HEM ÇALIŞIP HEP OKUMA FIRSATI
Yurtdışında anlaşma yaptığınız okulları nasıl belirliyorsunuz?
Mektebim International Education Office aracılığıyla dünyanın neredeyse her ülkesinde anlaşmalı olduğumuz üniversiteler mevcut. Öncelikle yabancı dil öğretmenlerimiz ve rehber öğretmenlerimizle birlikte öğrencimizin bilgi, beceri, yetenek ve ilgi alanlarına yönelik meslek seçimlerinde bulunmaları için destek oluyor ve bu mesleği yapabilmeleri için gereken bölümlerin hangi üniversitelerde olduklarını belirliyoruz. Ardından üniversitenin konumu, fiziki şartları, vermiş olduğu burs olanakları, akademik yeterliliği, öğrencimizin hangi üniversiteye başvuracağı ile ilgili bir yol çiziyoruz.
Ayrıca, yurtdışında okuyan öğrencilerimiz Work&Study (Çalış & Öğren) programları ile yurtdışında eğitim alırken aynı zamanda da çalışabiliyorlar. Bu program hem öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştiriyor hem de ailelerin çocuklarının eğitimlerinden kaynaklı üstlendikleri maddi yükü hafifletiyor. Bir yandan da öğrenciler bulundukları ülkede çalışarak kültürel olarak daha hızlı uyum sağlıyorlar. Bu program öğrencilerimizin üniversite seçimlerinde önemli bir kriter oluyor.

mektebim1000'İN ÜZERİNDE ORTAK ULUSLARARASI OKULLA İŞBİRLİĞİ
Hangi ülkeden hangi eğitim kurumlarıyla ikili işbirliği yapıyorsunuz?
Mektebim International Education Office ile başta İngiltere, İrlanda, Kanada, Amerika, Almanya, Polonya, Çekya, Avustralya, Fransa olmak üzere dünyanın hemen hemen her yerine öğrenci gönderebiliyoruz. Dünya çapında 28 şubeyle, 100’ün üzerinde eğitim danışmanı ve 1000'in üzerinde ortak uluslararası okulla bu hizmeti sunabiliyoruz.
Öğrencilerimizin anlaşmalı olduğumuz bu okullardan herhangi birini tercih ettikten sonra vize başvurusu, program, okul seçimi ve başvuru kabulleri, okul başvuru belgelerinin tercümesi, dokümantasyon ve ödemeler, seyahat düzenlemeleri, aile yanı düzenlemeleri, sağlık sigortası, program öncesi oryantasyon ve varış sonrası hizmetler gibi tüm başlıklarda destek sağlıyoruz.

Lise ve üniversite eğitimini yurt dışında sürdürmek isteyen öğrencilere yönelik nasıl programlar uyguluyorsunuz?
Öncelikli olarak “Öğrencimizin güçlü özellikleri ve güçlendirilmesi gereken yönleri nelerdir, okulda başarılı olduğu alanlar hangileridir, hayal ettiği meslek nedir, bu mesleğe uygun mu?”sorularına yanıt aramak amacıyla öğrenci ile detaylı görüşmeler gerçekleştiriliyor. Ardından İngilizce seviyesi eğer istenen düzeyin altında ise güçlendirme planları yapılıyor ve düzey belirleme sınavı için bir hazırlık sürecine giriliyor.
Bu süreç içinde yer almak isteyen öğrencilerimize her konuda destek veriyor; “Neler yapmalılar, bu sürecin aşamaları neler, hangi okullara başvuru yapabilirler?” tarzındaki tüm sorularını yanıtlıyoruz. Ayrıca öğrencilerin okula başvuru süreçleri, kabul süreci, başvurunun onaylanması, vize ya da konaklama gibi konuların yanı sıra burs başvuruları ve ders içeriklerinin belirlenmesi gibi konularda da detaylı olarak bilgilendirme yapıyoruz.

Öğrenciler hangi burs programlarıyla yurt dışında eğitim olanağına sahip olabilirler?
Yurtdışı burs başvuruları için genel kriterler eğitim alacağınız ülkeye ve üniversiteye göre değişiklik gösterebilir. Yurtdışında yükseköğrenim yapmak isteyen öğrencilere birçok burs imkânı sunulmaktadır. Kısmi ve tam olarak değişen bu bursimkanları ile başarılı öğrenciler hem ödüllendirilmekte hem de maddi olarak yükleri azaltılmaktadır.
Burs imkanlarından yararlanabilmek için okullar genel olarak mezun olunan okuldan iyi bir ortalama, iyi bir dil skoru (IELTS,TOEFL,TestDaf) ve bazı özel sınavlardan alınan sonuçların (SAT, GRE, GMAT) belgelenmesini istemektedir. Bu kriterler burs veren kurumlara göre değişiklik gösterdiği için başvurulacak üniversitenin burs kriterlerinin eğitimcilerimiz ile birlikte detaylı olarak incelenmesi gerekmektedir.

ULUSLARARASI DİPLOMAYA SAHİP OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ
YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE SÜRECİNDE DE BİR ADIM ÖNDE OLUYOR

Çift diploma olanakları öğrencilere hangi avantajları sağlıyor?
Çift diplomaya sahip olan öğrencilerimiz dünya vatandaşı olma yolunda bir adım ileride oluyorlar. Dünya vatandaşı olmak demek sadece dil bilmek demek değil. Kendi kültürünü kaybetmeden, evrensel değerlere açık ve dünyanın yaşadığı sorunların farkında olan bireyler, birer Dünya Vatandaşı olarak tanımlanabilir. Dünya Vatandaşı olmak, özünde küresel bir bakışı benimseyen, farklı kültür ve düşünce biçimleriyle uyumlu, esneklik ve adaptasyon becerisine sahip bir birey olarak yetişmek demek. En önemli avantajı, lise eğitimini hem kendi ülkesinde hem de yurtdışında tamamlayan ve uluslararası bir lise diplomasına sahip olan öğrencilerimiz, yurtdışında üniversite sürecinde de bir adım önde yer alıyorlar.
Ayrıca çift diploma sistemi ile lisenin son yıllarını yurtdışında okuyan öğrencilerimiz farklı kültür ve milletlerden öğrenciler ile birlikte eğitim alarak henüz üniversiteye başlamadan önemli bir yaşam deneyimi kazanmış oluyorlar. Yeni bir ülkede yaşam deneyimi elde etmenin avantajları arasında, kişinin bakış açısının değişmesi, kültürel olarak gelişmesi ve tabii bunun yanında öğrencilerin edindikleri uluslararası network ve buna bağlı gelişen iş olanakları da sayılabilir.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.