banner

50. yılında Kavram kitlesel başarıda hedef büyütüyor




Oğuzhan Kumbasar - Kavram Eğitim Kurumları Genel Müdürü

oguzhan_kumbasar_aralik_2023“Kavram Eğitim Kurumları, toplumun değişimi ve gelişimi amacıyla eğitimin her alanına ve ulus coğrafyasının her bölgesine yayılan şube ağıyla başarılarına başarı katmaktadır. Kendisine özgü değerleri ile bilinçli, toplumsal konulara duyarlı ve sınav başarısı yüksek bireylerin buluşma noktası olan kurumumuz, ‘Aynı başarı, bambaşka bir Kavram!’ diyerek bugünün çocuklarının dilinden anlayan bir perspektif ile eğitime yön vermeye devam ediyoruz.”

Markanızın kuruluş ve gelişme süreci hakkında bilgi verebilir misiniz?
Kavram Eğitim Kurumları ulusal eğitimde önemli bir değerdir. Eğitim hayatına 1974 yılında Bahattin Durmuş öncülüğünde Laleli’de başlamış olup, deneyim ve birikimiyle gençlerin çağın gereklerine uygun bireyler olarak yetişmesine ve davranışlarının olgunlaşmasına katkıda bulunarak, seçkin öğretmenleri, rehberlik anlayışı, eğitimsel ve kültürel yayınları ve geliştirdiği eğitim modeli ile “KİTLESEL BAŞARIDA BİR NUMARA” olma başarısına ulaşmıştır. Kuruluşundan bugüne kadar yükseköğretim kurumlarına çok sayıda öğrenci veren Kavram Eğitim Kurumları, yetiştirdiği gençlerin üretken, çalışkan, güvenilir ve yarınlara umutla bakan bireyler olmalarına özen göstermektedir. Başarılı ve etkin çalışmalarıyla öğrenci ve velilerinin yoğun ilgisini görmüş ve desteğini kazanmıştır.
Kavram Eğitim Kurumları, çağdaş ve demokratik eğitimde kararlı, katılımcı, araştıran ve sorgulayan bir gençliğin eğitimini ilke edinmiştir. Eğitimde sürekli olarak iyiyi, güzeli ve yeniyi arayan; ayrıca bu özellikleriyle de eğitimde gelişen modelleri uygulama çabası içinde olan bir kurumdur. Eğitimin vazgeçilmez ögelerinden olan velilerimiz de öğrencilerimiz gibi ait tüm gelişmelere okul yönetim sistemi olan “Kavram Dijital” sayesinde 7/24 ulaşabilmektedir.

Markanızın gelecek dönem hedeflerinde neler var?
Türkiye genelinde şube sayımızı arttırarak daha fazla öğrenciye ulaşmayı planlıyoruz. Bu, markamızın kapsamını genişletmek ve eğitim hizmetlerimizi daha fazla bölgeye taşımak anlamına gelir. Teknolojinin gücünü kullanarak, çevrimiçi eğitim platformlarını bünyemize daha etkin bir şekilde entegre etmeyi hedefliyoruz. Öğrenci ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek için yenilikçi eğitim programları geliştirerek devam ettirmeyi planlıyoruz. STEM çalışmalarına odaklanmak veya öğrencilerin kişisel gelişimine yönelik özel programlar sunmak gibi yeni yaklaşımlar benimsiyoruz. Öğrencilerin bireysel başarılarına yönelik rehberlik, danışmanlık ve mentorluk gibi destek hizmetlerini güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu hizmet, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini destekleyerek profesyonel yaşamlarındaki başarılarına katkı sağlamamıza yardımcı olacaktır. Sosyal sorumluluk projelerine aktif katılım ile eğitim alanında da farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalarla topluma ve çevreye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimize uluslararası perspektif kazandırmak amacıyla global eğitim ve kültürel alışveriş imkanını da sunmaya devam ediyoruz.

HER BÖLGEYE UYGUN EĞİTİM HİZMETİ SAĞLIYORUZ
Türkiye’nin birçok yerinde faaliyet göstermenin zorlukları ve avantajları neler?
Kavram Eğitim Kurumları Türkiye'nin birçok farklı bölgelerinde faaliyet gösteren bir kurumdur. Bu da coğrafi, kültürel ve ekonomik farklılıkları ve zorlukları yönetmeyi gerektirir. Her bölgenin eğitim ihtiyaçları ve beklentileri farklı olabilir. Eğitim sektörü genellikle rekabetçi bir alandır. Farklı bölgelerde ve şehirlerde pek çok eğitim kurumunun bulunması öğrenci kazanma konusunda rekabeti artırır. Personel yönetimi ve öğretmen kadrosunu oluşturmak, etkili bir şekilde sürdürmek, nitelikli personel bulma konusunda zorluklar da doğurur.
Diğer yandan da Türkiye genelinde faaliyet göstermek geniş bir şehirlerdeki öğrenciler, kurumlarda çeşitlilik sağlar. Farklı bölgelerde faaliyet göstermek, kurumun kültürel çeşitliliğini artırmasına ve öğrencilere farklı bakış açıları sunmasına olanak tanır. Farklı bölgelerde ve şehirlerde faaliyet göstermek, yerel iş birliklerine ve iş olanaklarına erişim kazandırır. Farklı bölgelerdeki eğitim ihtiyaçlarına uygun programlar geliştirme fırsatı, kurumunuzun yenilik ve inovasyona açık olmasına katkı sağlar.
Bu avantajlar ve zorluklara rağmen Kavram Eğitim Kurumları olarak Türkiye’nin her köşesindeki kurumumuzun stratejik planlamalarına ve operasyonel süreçlerinin etkili bir şekilde yönetilmesine destek sağlamaktayız. Her bölgeye uygun eğitim hizmetleri sağlama becerimiz, 50 yıldır başarılı bir çalışma stratejisinin temelini oluşturmaktadır.

HERKESE EŞİT FIRSATLAR SUNULMALIDIR
Türkiye genelinde faaliyet göstermenin markaya yüklediği sorumluluklar neler?
Türkiye genelinde faaliyet gösteriyor olmak, Kavram Eğitim Kurumları markasına da çeşitli sorumluluklar yüklemektedir. Sunulan eğitim programlarının kalitesini ve standartlarını yüksek tutmak gerekir. Bu, öğrencilerin başarılı bir eğitim almasını sağlamak ve markanın itibarını korumak anlamına gelir. Markanın öncelikli sorumluluklarından bir diğeri de, öğrenci memnuniyetini sağlamak ve öğrenci deneyimini olumlu hale getirmektir. İyi bir öğrenci deneyimi ve olumlu referansı, markanın uzun vadeli başarısına katkı sağlar.
Marka olmak isteyen her eğitim kurumu, nitelikli ve istikrarlı bir öğretmen kadrosu oluşturmalı ve bu kadroyu etkili bir şekilde yönetmelidir. Personelin sürekli eğitimi ve gelişimi, eğitim kalitesiyle birlikte sürdürülebilirliği de artırır.
Eğitim sektöründe toplumsal etki yaratmak, markaya olan itibarı olumlu yönde etkiler. Eğitim kurumu farklı kültürlerden, sosyoekonomik gruplardan gelen ve farklı yetenekleri olan öğrencilere eşit fırsatlar sunmalıdır. Çeşitliliği ve kapsayıcılığı desteklemek, markanın toplumla bütünleşmesini ve toplumu yönetebilme becerisini arttırır.

Aynı başarı ve niteliği tüm kurumlarda yakalayabilmek için nasıl bir yönetim modeli uyguluyorsunuz?
Kavram Eğitim Kurumları’nda merkezi bir yönetim modeli uyguluyor ve tüm şubelerin aynı standartlara ve kalite ölçütlerine uymasına önem veriyoruz. Ortak bir yönetim modeli ile eğitim kurumlarımızın değerlerini ve hedeflerini tutarlı bir şekilde yansıtmaya özen gösteriyoruz. Çalışanlarımıza düzenli olarak eğitim ve gelişim programları sunarak, hem öğretmenlerimizin hem de idari personelimizin sürekli olarak güncel ve profesyonel kalmasını sağlıyoruz. Düzenli iletişim kurarak toplantılar yapıyor, şubeler arasında koordinasyonu sağlıyor ve sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz.
Teknolojik entegrasyon ile yönetim süreçlerini daha verimli yürütebiliyoruz. Kurumlarımız tarafından ortak kullanılan “Kavram Dijital” yönetim platformumuz ile veri paylaşımını gerçekleştiriyor ve tüm şubelerin aynı standartlara ulaşmasına olanak sağlıyoruz. Her kurumumuz bulunduğu bölgenin özel ihtiyaçlarına uygun olarak esnek özelliklere sahiptir. Merkezi standartlarla birlikte, yerel ihtiyaçları karşılayacak uygulamalara da izin vererek devamlılıklarını sağlamaktayız.
Kavram Eğitim Kurumları’nın tüm şubelerinde düzenli performans değerlendirmeleri yapıyoruz. Güçlü ve zayıf yönleri belirlemek amacıyla çalışanlara testler, analizler uyguluyoruz. Böylece personelin iyi olma halini en üst düzeyde tutarak kuruma aidiyetini sağlamış oluyoruz. Bu unsurları bir araya getiren bir yönetim modeli, eğitim kurumunun tüm şubelerinde tutarlılık ve başarıyı sağlamak için etkili olur. Her şubenin aynı hedeflere odaklanması kurumun misyonunu başarıyla gerçekleştirmesini destekleyerek genel başarıyı artırmış olur.

Ulusal ve uluslararası alanda hangi proje ve uygulamalar yürütülüyor?
Uluslarası kültür ve eğitim gezilerimizle öğrencilerimize yurt dışında eğitim alma imkanları hakkında tanıtımlar yaparak, farklı alternatifler sunup kolaylıklar sağlamaktayız. Ücretsiz danışmanlık vermekte, önceki yıllardan başlayan hazırlık süreçlerine dahil edip portfolyolarını hazırlama konusunda destek olup çeşitli eğitim ve etkinliklerle öğrencilerimizi donanımlı hale getirmekteyiz. Her yıl düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Simülasyon konferanslarına dahil ederek dünya sorunlarına alternatif çözümler üretmelerini beklerken küresel anlamda farkındalıkları yüksek, uluslararası arenada söz sahibi olmaya aday bireyler olmalarını sağlamaktayız. Erasmus ve e-twinning gibi uluslarası projelere de dahil olan öğrencilerimiz, dünya vatandaşı olma yolunda, açık fikirli, entellektüel birikime sahip, iletişim becerisi yüksek birer yetişkin olarak profosyonel hayata hazırlanmaktadırlar.

EĞİTİMDE TÜRKİYE MARKASI OLMANIN KRİTER ve KOŞULLARI NELER?
Bu koşulları ana hatlarıyla şöyle sıralayabiliriz:
* Güncel, etkili ve öğrenci ihtiyaçlarına uygun eğitim programları oluşturarak kaliteli bir eğitim sağlamak önemlidir.
* Nitelikli ve deneyimli öğretmenler, markanızın eğitim kalitesini artırır.
* Teknolojinin eğitimde etkin bir şekilde kullanılması, öğrencilere daha etkili ve çekici bir öğrenme deneyimi sunar.
* Öğrencilerle bireysel ilgilenmek, onların kişisel gelişimlerini desteklemek ve onlara rehberlik hizmetleri sunmak, markanızın öğrenci memnuniyetini artırır.
* Eğitim programlarınızın ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğu, markanızın güvenilirliğini ve uluslararası alanda varlığınızı güçlendirir.
* Topluma ve çevreye karşı duyarlı bir yaklaşım benimsemek, sosyal sorumluluk projelerine katılmak da, markanızın toplum karşısındaki yansımasını olumlu şekilde etkiler.
* Eğitimdeki güncel trendlere uyum sağlamak ve sürekli olarak yeniliklere açık olmak da bir markayı öne çıkaran unsurdur.
* Markanızın değerlerini, hedeflerini ve başarılarını etkili bir şekilde iletebilen bir iletişim stratejisi oluşturmak da önemlidir. Hedef kitlenizle güçlü bir bağ kurmak ve marka bilinirliğini artırmak için doğru iletişim kanallarını kullanmalısınız.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.