banner

‘50. yılımızda hedefimiz daha çok öğrenci daha çok sınav başarısı’




Oğuzhan Kumbasar - Kavram Eğitim Kurumları Genel Müdürü

oguzhan_kumbasar_ocak_2024“Eğitimde kişiye özel çözümler sunan KAVRAM markası ile şubelerimize dijital eğitim altyapısı, kaynak ve rehberlik gibi önemli konu başlıkları altında destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin her yerinde okul ve kurs alanında önemli bir aktör olmak için yenilikçi ve proje geliştiren bir marka olmak adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. 50. kuruluş yılımızda bir eğitim markası olarak hedefimiz daha çok öğrenciye ulaşıp, daha çok sınav başarısı elde etmek.” 

Kurumunuz açısından 2023 yılını değerlendirebilir misiniz?
Kavram Eğitim Kurumları olarak bu yıl başarılı çalışmalar ve içerikler ile eğitim sektöründe genişlemeye devam ettik. Kurumsal bir marka olarak ulusal alanda 65 şubeye ulaştık. Eğitim programlarımızı tüm Türkiye’de ayrıcalıklı ve nitelikli bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. 50 yıldır kurumlarımızda hem YKS hem LGS hazırlıkta Türkiye dereceleri çıkaran öğrencileri yetiştirmiş olmak bize eğitim planlarımızda doğru yolda ilerlediğimizi gösterdi. Yeni yılda, yeni projelerimizle eğitim içeriklerimizi zenginleştirirken daha çok sayıda şube ile daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. 

Eğitim sektöründe büyüme modeli olarak franchise sistemi öne çıkıyor. Markanızın bu konuda politikası hakkında bilgi verebilir misiniz? Franchise sisteminizde nasıl bir büyüklüğe ulaştınız? 2024 yılı için hedefleriniz ne olacak?
Franchise vermek sadece isim vermek değildir. Günümüzde mevcut markalarda şubelerin en büyük problemi genel merkez desteği alamamaktır. Biz genel merkez ekibi olarak çözüm ve iletişim odaklı çalışıyoruz. Her an ulaşılabilir olmak markamız için önemli bir değerdir. Şubelerimize her zaman rehberlik eden, destek veren olmak bizim için önemlidir. Gelişime, değişime, dönüşüme önem veriyoruz ve bu nedenle karşılıklı iletişim bizi daha da güçlü kılıyor. Kendini yenileyen, AR-GE çalışmaları ile içeriklerini güncelleyen bir genel merkez politikası her zaman önceliğimiz olacaktır. Kurumlarımızı güçlendirmek için hizmet içi eğitimlerimizi her şubeye özel olarak planlıyoruz. Öğretmen eğitimleri ve rehberlik eğitimleri de dâhil olmak üzere birçok eğitimle şubelerimizi daha güçlü kılıyoruz.
Alışkanlıkların, beklentilerin, ihtiyaçların değiştiği bir dönemde bizde 2024 yılında bu taleplere karşılık vermek için gerekli çalışmaları ve yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini anlayıp, eğitimde kişiye özel çözümler sunan KAVRAM markası ile şubelerimize dijital eğitim altyapısı, kaynak ve rehberlik gibi önemli konu başlıkları altında destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin her yerinde okul ve kurs alanında önemli bir aktör olmak için yenilikçi ve proje geliştiren bir marka olmak adına çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. 50. kuruluş yılımızda bir eğitim markası olarak hedefimiz daha çok öğrenciye ulaşıp, daha çok sınav başarısı elde etmek. 

DOĞRU MARKA, DOĞRU KURUCU ve DOĞRU LOKASYON
Franchise modelinizin temel unsurları nelerdir? Uygulamalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Franchise yatırımcılarınıza sunduğunuz avantajlar nelerdir?
Franchise bir kurum her zaman sürece birkaç adım önde başlar. Her kurumun yapması gereken; ders programı, yayın içerikleri, denemeler, reklam tanıtım çalışmaları gibi uygulamalar genel merkez tarafından hazır olarak geldiği için şubeler bu alanlarla ilgilenmek yerine kayda ve eğitime ağırlık verebiliyor. Eğitimde franchise uygulamaları bir markanın büyümesi için yardımcı olabildiği gibi, doğru bir tercih olmazsa çok ciddi zararlar da verebilir. Genel merkezin her zaman destekçi, rehberlik eden, vizyoner bir yönetime sahip olması gerekmektedir. Burada doğru marka, doğru kurucu ve doğru lokasyonun buluşması çok önemlidir. Ülkemizde franchise olarak en çok karşılaştığımız problem bu sanırım.
Bizler Kavram markası olarak franchise vereceğimiz kurum ve kurucular ile karşılıklı mutabakata vardıktan sonra, en iyi kaynaklar ve dijital içerikler ile kurumlarımızı bir araya getiriyoruz. Bir sonraki adımda eğitmen eğitimleri, yenilikçi ölçme değerlendirme sistemleri, reklam çalışmaları gibi operasyonel faaliyetlerde ismimizi verdiğimiz şubelerimize destek olmaya devam ediyoruz. Bu sayede markalarımız da bütün konsantrasyonlarını ve enerjilerini uzmanı oldukları eğitim alanına yoğunlaştırabiliyor. Bu sayede her şubemizde aynı yüksek kalitede ve standartta eğitim ile öğrencilerimizi buluşturabiliyoruz. Bu kadar kısa sürede bu kadar yoğun bir şekilde tercih edilmemizin nedeni bu franchise kültürüne sahip olmamızdan kaynaklanıyor. 

Türkiye’de oluşan şartları dikkate alarak, özel okul sektörünü önümüzdeki günlerde nelerin beklediği konusunda düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
Tüm dünyada yaşanan pandemi ve finansal sorunlar eğitimde dönüşüm sürecini hızlandırmıştır. Özel okulculukta örgün eğitime katılımın yanı sıra yaygın eğitime katılımın oranları hızla artmaktadır. Eğitim sisteminde kısa vadede insan nüfusunun eğitimde daha fazla süre geçireceği; okullaşmamış nüfusun azalacağı ve temel eğitim ve lise eğitimi alan nüfusun önemli düzeyde artacağı tahmin edilmektedir. Okullarda herkes için standardize edilmiş, ezber yöntemlerinin yaygın olduğu, bilgi hatırlamaya odaklı bir eğitim modeli sürdürülmekteydi. Bu anlayış birçok sistemde hala önemli ölçüde sürdürülse de, bireysel öğrenme ihtiyaçlarının daha fazla önem kazandığı, öğrenmenin çevreyle ve sosyo-duygusal süreçlerle yakın ilişkisinin görüldüğü anlayışa doğru bir değişimden bahsetmek mümkün.

Günümüzde toplumlarda eğitim bilinci yükselmiştir. Artan bu bilinç kısa ve orta vadede özel okulculukta yeni bir şeyler söylemeyi zorunlu kılacaktır. Kavram Eğitim Kurumları olarak biz kitlesel başarıyı artırmak ideali ile yola çıktığımız için yeni bir eğitim yolculuğu başlattık. Bu yolculukta; yabancı dil eğitimini branş dersi olmaktan çıkartıp tüm eğitim sistemimize entegre ettik. Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerine sahip olması, sanat dalları ve spor branşlarında uzmanlaşması ve yaşamsal becerileri edinmesi bizler için öncelikli konular haline gelmiştir. 

FRANCHISE MODELİMİZDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ODAKLANIYORUZ
Franchise sisteminiz içinde yer alan ve alacak yatırımcılardan beklentileriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Kavram Eğitim Kurumları olarak eğitim faaliyetlerini yürütecek kurumlarda temel kriterimiz donanımlı ve fiziksel standartlara uygunluktur. Bu nedenle de eğitim binaları, yatırımcı profili ve kurumun konumu bizim için ayrıştırıcı bir stratejiye sahiptir.
Yatırım ortağımız olacak kurucu temsilcisinin eğitime bakış açısı, sürdürülebilir bir yapılanma için oldukça önemlidir. Bizler eğitim dünyasında insanın en üst düzeyde başarı yolculuğuna odaklandık. Öğrencilerimiz güçlü bir dünya kimliğine sahip olsun istiyoruz. Bu bakış açısı ile yatırım ortaklarımızı yeniliklere açık, dünya vizyonuna sahip, inovatif, gelişim ve başarı odaklı kişiler olarak belirliyoruz. Çünkü eğitim sektörü sadece ticari kaygı ile yürütülebilecek bir sektör değil ayını zamanda geleceğin yönünü belirleyen bir sektördür.
Kavram Eğitim Kurumları olarak markamızın 50 yıllık global vizyonunu kendimize yol haritası olarak belirledik. Bizler ile bu vizyonu paylaşacak Kurucu temsilcileri ile marka yolculuğumuza devam edeceğiz. Tüm bu kriterleri sağlayan Yatırım Ortaklarımızdan bir diğer beklentimiz kurum yönetiminden insan kaynakları yönetimine, satış-pazarlama ve marka-iletişim yönetiminden eğitim yönetimine kadar tüm süreçlerde eş zamanlılık ve standardizasyon hedefiyle birlikte çalışmaktır.

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.