banner

‘Girne Koleji olarak yeni döneme güçlü kadromuz ve özgün eğitim programlarımız ile hazırız’




Dilek CAMBAZOĞLU / CEO – Girne Koleji

dilek_cambazoglu_subat_2024“Girne Amerikan Üniversitesi’nin vizyonunu kendimize yol haritası olarak belirledik ve öğrencilerimize 21.yy becerileri kazandırarak dünya vatandaşı olma yolunda onlara dünyanın kapılarını açıyoruz. Özel olarak tasarlanan eğitim program ve içeriklerimizde klasikleşen başarı anlayışına değil yeni dünya insanının başarı yolculuğuna eşlik etmek için buradayız diyoruz.”

2024-2025 eğitim-öğretim döneminde kayıt stratejilerinizi nasıl belirlediniz?
Kayıt stratejilerimizi belirlerken okullarımızın bulundukları bölgelerdeki hedef kitlemizi doğru belirleyerek işe koyulduk. Buradaki öğrenci ihtiyaçları, velilerin beklentileri ile ilgili araştırmalar yaptık ve okullarımızın gelecek dönem hedefleri doğrultusunda güçlü ve geliştirilmesi gereken alanlarımızı değerlendirerek sunduğumuz programlar, öğretim metotlarımız ile ilgili de farklılaşma stratejileri geliştirdik. Okullarımızın değerlerini, farklılıklarını ve öğrenci başarılarını anlatan etkili iletişim materyalleri hazırlayarak ismimizin farklı platformlarda görünür olmasını, böylece hedef kitlemizin daha rahat kolay bir şekilde bizlere ulaşmasını hedefledik. Okullarımızda uyguladığımız bursluluk sınavları ile kayıt sayısını artırdık ve daha kaliteli ve özel bir eğitime ihtiyaç duyan aileler ile bir araya gelme fırsatı yakaladık. Bir diğer kayıt stratejimiz ise okul yönetimi, öğretmenler, personel ve arasında kaliteli eğitim ve disiplin politikalarının uygulanmasını sağlayarak güvenilirliğimizi artırmak oldu. Bizler Girne Koleji ailesi olarak yeni eğitim-öğretim yılına güçlü kadromuz ve özgün eğitim programlarımız ile hazırız.

ERKEN KAYIT AVANTAJI SÜRÜYOR
Kayıt dönemi takviminizi nasıl oluşturdunuz?
Özel okulların kayıt dönemi takvimini oluşturmaları okulun ihtiyaçlarına, genel olarak eğitim sektöründeki eğilimlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir olsa da ocak ayı itibariyle başladığını söylemek mümkün.
Girne Koleji olarak bizler veli iletişim süreçlerimizde kurum vizyonumuzu, marka gücümüzü detaylı bir şekilde aktarıyoruz. Girne Amerikan Üniversitesi’nin vizyonunu kendimize yol haritası olarak belirledik ve öğrencilerimize 21.yy becerileri kazandırarak dünya vatandaşı olma yolunda onlara dünyanın kapılarını açıyoruz. Özel olarak tasarlanan eğitim program ve içeriklerimizde klasikleşen başarı anlayışına değil yeni dünya insanının başarı yolculuğuna eşlik etmek için buradayız diyoruz.
Yeni kayıt dönemi planlamamızı, Türkiye’deki mevcut eğitim sektörünün bütün yapıları inceleyerek ortaya koyduk. Girne Koleji Ailesi’ne yeni katılan kampüslerimiz, kampüslerimizin kontenjan durumları, Girne Koleji Bursluluk Sınavı gibi unsurlar ile kayıt sürecimizi kategorize ettik. Veli profilimizi belirlerken markamızın gücünü, sektörde olmak istediğimiz konumu, eğitim sistemimizi göz önünde bulundurduk. Girne Koleji 2024-2025 eğitim ve öğretim kayıt dönemini ocak ayıyla birlikte tüm kampüslerimizde başlattık. Mart ayı sonuna kadar erken kayıt dönemi devam etmekte. Bu dönemde hem kayıt yenilemede hem de yeni kayıtta velilerimize erken kayıt avantajlarımızı sunuyoruz.

Doğru okul seçmenin kriterleri neler?
Okul seçiminde dikkate alınması gereken kriterler arasında öncelikle akademik başarılar ve eğitim standartları yer alır. Okulun sunduğu eğitim programının zenginliği, öğretmen kadrosunun nitelikleri ve öğrenci başarısı ile ilgili istatistikler, eğitim kalitesini değerlendirmek için önemli göstergelerdir.
Bunun yanı sıra, okulun sosyal ve duygusal destek hizmetleri büyük bir rol oynar. Öğrenci-öğretmen iletişimi, sınıf içi etkileşimler, kültürel çeşitlilik ve öğrencilere sunulan rehberlik gibi unsurlar, öğrencinin kişisel gelişimine katkı sağlayan kritik faktörlerdir. Ailelerin, çocuklarının bireysel öğrenme tarzlarına uygun bir eğitim ortamını seçmeleri, onların potansiyellerini maksimize etmelerine yardımcı olabilir.
Ayrıca, okulun fiziksel çevresi de göz önünde bulundurulmalıdır. Güvenli bir okul ortamı, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde büyümelerine olanak tanır. Ek olarak, okulun sunduğu ders dışı faaliyetler, öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmeleri ve sosyal becerilerini geliştirmeleri açısından önemlidir. Veliler, çocuklarının hem akademik hem de kişisel gelişimini destekleyen bir okul seçiminde, bu çeşitli unsurları dikkatlice değerlendirmelidir. Sonuç olarak, doğru okul seçimi, öğrencilerin gelecekteki başarıları üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir ve bu süreç, dikkatlice planlanmalı ve değerlendirilmelidir.

EĞİTİM MALİYETLERİNDE ŞEFFAFLIK ÖNEMLİ
Eğitim maliyetleriniz nasıl belirleniyor? Bu konuda okullarınız velilere hangi olanakları sunuyor?
Eğitim maliyetleri, bir eğitim kurumunun sunduğu hizmetlerin ve kaynakların seçimini içeren birçok unsura dayanır. Bu maliyetler, öğrenci başına düşen maliyetleri içerebilir. Genellikle öğretmen maaşları, idari personel maaşları ve destek personeli maliyetleri, eğitim amaçlı yazılımlar ve uygulamalar (teknoloji),okulun işletme gelirine bağlı olarak ödenen vergiler-diğer yükümlülükler, bilgisayarlar, yazılım, laboratuvar ekipmanları gibi teknolojik kaynaklar ve okul binası kirası veya mülkiyet maliyeti gibi daha birçok faktörden bahsedebiliriz. Maliyet belirleme süreci, bir denge noktası bulma ve kaliteli eğitimi sürdürme hedefiyle birlikte, öğrencilere erişimi ve rekabet avantajını da gözetmelidir.
Okullarımızda velilere sunduğumuz olanaklar konusundaki ilkemiz öncelikle eğitim maliyetleri konusunda açık ve şeffaf bir politika benimsemektir. Velilerimize, ücretlerin neleri içerdiği, ek ücretlerin olup olmadığı ve ödeme planları gibi konularda detaylı bilgi sunarız. Bunun yanı sıra kampüslerimizde öğrencilerimize destek olmak amacıyla burs programları sunarız. Ayrıca, kardeş indirimleri, peşin ödeme indirimleri veya ödeme planları gibi çeşitli indirim ve avantajlar da sağlıyoruz.

FARKLI ORANLARDA EĞİTİM BURSLARI VERİYORUZ
Bursluluk sınavlarını ne zaman uyguluyorsunuz? Sınav sonuçlarına göre sunduğunuz avantajlar neler olacak?
Bursluluk sınavlarını 1. Dönemin son haftalarında uygulamayı tercih ediyoruz. Sorular, her sınıf seviyesinden, o tarihe kadar işlenen konuları kapsayacak şekilde hazırlanıyor. Bursluluk sınavı bizim için sadece bir sınav değil, aynı zamanda bizimle tanışmak isteyen öğrenci ve velilerimiz için de bir açık kapı görevini görmektedir. Hatta bazı başarılı öğrencilerin bu tarz sınavlarda soruların zorluğuna göre okul tercih ettiğini de defalarca gözlemledik. 
Sınav sonuçlarına göre sunduğumuz şartlara gelirsek, %30 ile %100 aralığında her sınıf seviyesinde Eğitim Bursu veriyoruz. Her kampüsümüzün kontenjanı ve mevcut burslu öğrenci sayısı farklılık gösterdiği için, bu oran kampüslerimiz arasında farklılık gösterebilmektedir. Girne Koleji, öğrencilerine sadece akademik başarılarından dolayı değil, sanat ve spor alanlarında ulusal ve uluslararası başarı gösteren öğrencilere de eğitim bursu vermektedir.

2024-2025 Eğitim – Öğretim döneminde hangi lokasyonlarda yer alacaksınız? Bu lokasyonları belirlerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Eğitim rotamızda Anadolu’nun birçok şehri var ancak hepsi zaman isteyen projeler. Biz kısa sürede Türkiye’nin her yerinde var olmak isteyen bir marka değiliz. Adımlarımızı sağlam atmak önceliğimiz. Şu an İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehirde hedeflediğimiz standartlarda kampüslerimiz var. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Ege, Marmara ve İç Anadolu’da güçlü kampüslerimiz ve bağımsız anaokullarımız var. Sadece kolej kısmı ile değil Girne Amerikan Dil Kursu ve Girne Anaokulları ile de büyüme hedefimiz olduğu için markamızın diğer kuruluşları da şu an haritamızda farklı lokasyonlarda yerlerini alıyor. Lokasyonları belirlerken bölgenin ihtiyacı, üniversitemize olan talep ve özellikle dönüşüm okullarındaki okul kurucularının eğitim vizyonları bizim en çok dikkat ettiklerimizin başında geliyor. Tüm şartlar stabil hale geldiğinde bizler de genel müdürlük olarak okulumuz ve bulunduğu il adına hem genelde hem bireyselde destekleyici çalışmalar yapıyoruz.

VELİLER KAYIT DÖNEMİNDE NELERE DİKKAT ETMELİLER?
Kayıt döneminde dikkat edilecek konuları birkaç başlık altında inceleyebiliriz.
Okulun eğitim kalitesi: Okulun pedagojik yaklaşımı, öğretmenlerin yaklaşımı, ders programı ve müfredatı, ders materyalleri gibi faktörler değerlendirilmeli ve çocuklarının iyi eğitim alabilmeleri için eğitim kalitesine dikkat etmelilerdir.
Okulun fiziksel şartları: Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi için sınıflarının genişliği, temizliği, oyun alanlarının uygunluğu ve güvenliği mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.
Okulun sosyal etkinlikleri: Öğrencilerin ilgi alanlarına uygun etkinliklerin sunulup sunulmadığı önemlidir. Çünkü çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan etkinlikler okulun önemli bir parçasıdır.
Öğrenci-öğretmen ilişkisi: Öğretmenlerin iletişim becerileri, öğrencilere verdiği destek ve rehberlik, çocuğun öğrenme süresine olan katkıları gibi faktörler öğrencilerin destekleyici bir ortamda eğitim alabilmesi için değerlendirilmelidir.
Okulun yakınlığı ve ulaşım imkanları: Okulun öğrencinin yaşadığı yere yakın olması, çocuğun okula ulaşımının kolay olmasını ve zaman tasarrufu sağlar.
Okulun ölçme ve değerlendirme çalışmaları: Okuldan mezun alan ya da henüz devam eden öğrencilerin başarıları, ailelerin okul hakkındaki görüşleri ve okulun akademik performansı gibi değerlendirmeler de velilerin okul seçimi yaparken dikkat etmesi gereken faktörlerdir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.