banner

Mardin'e 12 milyon liralık eğitim yatırımı




Güneydoğu’da en büyük eğitim yatırımlarından biri gerçekleşti. Bahçeşehir Kolejleri’nin en büyük kampüslerinden biri Mardin’de 8 milyon dolarlık yatırımla açıldı.

Güneydoğu’da son yılların en büyük eğitim yatırımlarından biri tamamladı. Türkiye genelinde 7 bölgedeki 70 okulu bulunan Bahçeşehir Kolejlerinin en büyük kampüslerinden biri Mardin’de hizmete açıldı. 8 milyon dolarlık (12 milyon TL’lik) yatırımla hayata geçen Mardin Bahçeşehir Koleji’nin açılışını gerçekleştiren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “2015’te 150 okulda 90 bin öğrenciye eğitim vermeyi, 2023’te de 3 kıtada 350 okulda, 250 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Ülkemizin batısında da doğusunda da var olacağız ve iddialı olduğumuz kaliteli eğitimi ülkemizin her yerine yayacağız” dedi.  “Kaliteli eğitime ulaşmak Türkiye’de her çocuğumuzun hakkıdır” diyen Enver Yücel, bu inançla ve sosyal sorumluluk bilinciyle son yıllarda güneydoğu ve doğu bölgelerindeki eğitim yatırımlarına hız verdiklerini anlattı. Yücel şöyle konuştu: “Gaziantep, Diyarbakır ve Van’dan sonra şimdi de Mardin’e Bahçeşehir Koleji açmaktan dolayı çok mutluyuz. Çünkü Türkiye’nin geleceği olan çocuklara ve eğitimin gücüne inanıyoruz. Mardin’de 150 kişiye yeni istihdam sağaldık. İlk yıl 300 öğrenciye, lise bölümünün de açılmasıyla 650 öğrenciye dünya standartlarında eğitim vereceğiz.”

Hayvanat bahçesi de var

Kızıltepe yolu, 11’inci kilometrede Havaalanı yanında 10 bin 840 metrekare alan üzerine inşa edilen Bahçeşehir Koleji kampüsünün ilköğretim ve lise bölümlerinde fen, bilgisayar, matematik, fizik, kimya laboratuarları, resim-müzik atölyeleri, kütüphane, sosyal amfi, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, konferans salonu ve yemekhane bulunuyor. Anaokulu bölümünde ise bilimsel aktivite merkezi, dil ve bilgisayar sınıfları, Sportif ve Beceri Koordinasyon Merkezi, kukla ve hobi köşeleri odası, Midilli At Binicilik alanı ve Mini Hayvanat Bahçesi var.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.