banner

ÖSYM elini cebimizden çek!




Hükümet ve ÖSYM el birliği ile işsizliğe mahkum ettiği gençleri birde alan sınavı bahanesiyle soyuyor! KPSS sınav başvuru ücretlerine %120 zam yaparak, soru sayısını yükselterek kime kolaylik sağlamış oluyor? Ayrıca bu yıl uygulanmak istenen alan sınavını her ilde yapmayarak insanları birde ulaşım ve barınma ücretlerine mecbur tutuyor ve öğretmenlerin sınava girmesini zora sokarak eleme politikası güdüyor! Ama yandaşı değil, hayatını idame ettirmek için üç beş kuruşa ücretli kölelik yapan, inşaatlarda çalışan ataması yapılmayanı, çöplerden kağıt toplayan fizik öğretmenini, garsonluk yapan Türkçe öğretmenini, iş bulamadığı için ana babasından harçlık alan tarih öğretmenini eleme sınavıdır bu! ÖSYM diyorki:" Parası olmayan sınava giremez!" Sınav cenneti olan Türkiye'de sınav başvurularına harcanan para dış borç kapatacak kadar yüklü bir meblağ!.. Bu sınav maratonunda öğrenci velileri ve başvurular için para harcayanlar sağılacak inek olarak görülmektedir! Bu yıl KPSS başvuruları için her oturum 40 tl. (öğretmenler için 3 oturum 120 tl.) Bu yüzden sınava giremeyecek yüzlerce insan olacaktır! Eşitlik ilkesi ihlal edilerek parası olmayani eleyen bir sınavın geçerliliği ve güvenirliğinin olduğuna inanmıyoruz! Insanların geleceğini etkileyen sınavları para kapısı olarak gören ÖSYM'yi kınıyoruz! TBMM, MEB ve ÖSYM'yi sorumluluk almaya davet ediyoruz!

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER PLATFORMU

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.