banner

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'nden rehber öğretmenlere eğitim




İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Eğitim Günleri” 8 - 9 Ocak tarihlerinde Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti.

ayvansaray_uni_ramAçılış konuşmalarını Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman GÖKÇİMEN ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi V. Rektörü Prof. Dr. Sermin ÖRNEKTEKİN’in yaptığı eğitim programına İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan GÜR ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Fatih ÇEPNİ’de katılım sağladı.
Verilen eğitimde; çalışma hayatını aksatan psikolojik değişenler hakkında bilgilendirme yapılırken olumsuz etkilerin nasıl kontrol altında tutulabileceğinin yollarını gösterildi. Doç. Dr. Azmi Varan eğitmenliğinde ‘’Yaşarken farkında olmadıklarımız’’ konulu altı ana modülden oluşan kişisel gelişim programına yapılan işbirliği çerçevesinde Ümraniye, Çekmeköy, Üsküdar, Beykoz, Kadıköy, Ataşehir, Sancaktepe, Sultanbeyli ilçelerinde görev yapan 500’den fazla rehber öğretmen katılım sağladı.
Programın birinci gününde “Ego Durumları, Hayatın Şekillenmesi” gibi eğitimler verilirken ikinci günün de ise “Ayakta Kalma Süreçleri, İş Hayatında Ego” gibi birçok farklı konuya değinildi.“Yaşarken Farkında Olmadıklarımız” seminerinin başlıca amacı; hem kişinin kendisini tanımasına hem de karşısındaki bireyi tanıma ve anlama fırsatı sunmaktır. Kişi kendisini ve yaşamını zorlaştıran dinamiklerin ne kadar farkında olursa bu değişkenleri kontrol altında tutabileceğini göstermeyi hedefler. Toplam 14 saatten oluşan eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.