banner

Sevinç Koleji, hedefe sınavlara hazırlıktaki altyapısı ve deneyimi ile ulaşıyor




Sevinç Koleji, 2013-2014 TEOG’da, %94,16 genel başarı ortalamasına sahip. İşte okulun başarısının sırrı;

Öğrencilerin liseye geçiş sisteminde uygulanan sınavlarda başarıya ulaşmaları için gerekli altyapıyı kurduklarını belirten Sevinç Koleji Genel Müdürü Aynur Dülger, “2013-2014 TEOG’da, %94,16 genel başarı ortalamasına sahip olan Sevinç Eğitim Kurumları, öğrencilerinin 120 sorudan oluşan Merkezi Sistem Ortak Sınavlarındaki doğru cevap ortalaması 113’tür. 54 öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtlamıştır” diye konuşuyor.

Öğrencilerinizin TEOG’da başarılı olması için hangi çalışmalara imza atıyorsunuz? Yapılan çalışmalarla birlikte kolejinizin TEOG başarısını değerlendirebilir misiniz?

Sevinç Eğitim Kurumları’nın 28 yıldır süregelen sınava hazırlık konusundaki deneyimi ve istikrarlı başarısı, liseye geçişte uygulanan merkezi sistem sınavlarına hazırlık sürecinde öğrencilerimize büyük avantaj sağlar. Sevinç Koleji, öğrencilerin liseye geçiş sisteminde uygulanan sınavlarda başarıya ulaşmaları için gerekli altyapıyı kurmuştur. Ölçme-değerlendirme konusunda, geçmişinden gelen köklü deneyimini, yayın hazırlığı konusundaki uzmanlığını ve danışman öğretmen-rehber öğretmen işbirliğiyle süreç yönetimini okullarının sistemine de yansıtır.

MEB tarafından belirlenen müfredat sarmal yapıda olduğundan, 5, 6, 7 ve 8. sınıfta işlenen konular devamlılık arz etmektedir. Bu nedenle 5. sınıf itibariyle sınava hazırlık süreci başlamakta, öğrencilerin sağlam akademik altyapıya sahip olmalarına özen gösterilir. 5.sınıfta uygulanan TEOG Deneme Sınavları ile öğrencilerde farkındalık yaratmak ve test çözüm teknikleri ile sınav stratejilerini geliştirmek amaçlanır. 6, 7 ve 8.sınıfta uygulanan TEOG Hazırlık Programı ise haftalık ders programı içerisinde uygulanır. Bu program; TEOG Hazırlık Dersleri, her hafta uygulanan TEOG Deneme Sınavları ve Eksik Tamamlama-Takviye Çalışmalarından oluşmaktadır. Ödevlendirme ve Eksik Tamamlama-Takviye Çalışmaları, küçük gruplar halinde ve seviye grupları oluşturularak yapılmaktadır. Böylelikle zamanı olabildiğince verimli kullanarak, her öğrencinin ihtiyacı karşılanır. TEOG Hazırlık Programında yer alan çalışmalar ve yayınlar, Sevinç Dershaneleri deneyimi olan öğretmenlerin de yer aldığı eğitim kadromuz tarafından hazırlanır ve uygulanır. Özgün yayınlarımızda yer alan sorular, Merkezi Sistem Ortak Sınavlarındaki sorularla yüksek oranda isabet kaydetmiştir.

2013-2014 TEOG’da, %94,16 genel başarı ortalamasına sahip olan Sevinç Eğitim Kurumları, öğrencilerinin 120 sorudan oluşan Merkezi Sistem Ortak Sınavlarındaki doğru cevap ortalaması 113’tür. 54 öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtlamıştır.

LYS’de öğrencilerinizin başarısı için yaptığınız çalışmalar nelerdir?

9.sınıftan itibaren, üst sınıflara doğru artarak devam  eden YGS-LYS Hazırlık Programı uygulanır. Her ay 9 ve 10. sınıfta ilgili sınıfta işlenen konulardan YGS Deneme Sınavı yapılır. Rehberlik birimi, öğrencilere 9.sınıfta meslek tanıtımı, 10.sınıfta ise alan tanıtımı gerçekleştirir. 11.sınıfta alanlara ayrılan öğrencilerle, MEB'in belirlediği program ile birlikte tüm YGS konuları işlenir. Bu sayede öğrencinin YGS-LYS hazırlık sürecinde büyük bir yol kat etmesi sağlanır. 12. sınıfta ise MEB'in belirlediği program ile birlikte YGS ve LYS Hazırlık Programı sürdürülür. Eğitim yılı, Hızlandırma Programı ile başlar, yıl içinde Cumartesi günü dahil olmak üzere haftanın 6 günü yoğun olarak devam eder. YGS ve LYS Deneme Sınavlarının ölçme-değerlendirme sonucuna göre öğrenciler ihtiyaçları olan çalışmalara yönlendirilir. Bu çalışmalar yarıyıl tatilinde ve YGS ile LYS öncesinde gerçekleşen Yoğunlaştırılmış Programlar şeklinde sürdürülür. Ayrıca, 11. sınıf ve 12. sınıfta öğrencilerle meslek seçimi ve üniversite tanıtımları gerçekleşir, kariyer günleri düzenlenir.

“ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM’’ MODELİ BENİMSENİYOR

Sevinç Koleji’nde uygulanan eğitim programından kısaca bahseder misiniz?

Sevinç Koleji 2013-2014 eğitim öğretim yılında Bahçeşehir ve Beylikdüzü’ndeki kampüslerinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul eğitimi vermiştir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında ise Ataşehir kampüsünü anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde eğitim vermeye başlayacaktır. Butik okul konseptinde kurulan ve  “Öğrenci Merkezli Eğitim’’ modelini benimseyen Sevinç Koleji, öğrencilerinin her alanda fark yaratan, başarılı ve sevinçli öğrenciler olmasını amaçlıyor. Alanında uzman Türk ve yabancı öğretmenlerle, anaokulundan itibaren İngilizce ağırlıklı çok dilli yabancı dil eğitimi sunuyor. Eğitim koçu ve rehberlik biriminin desteği ile, TEOG ve YGS-LYS hazırlık çalışmaları yürütülüyor. Sevinç Koleji’nde uygulanan Gelişimsel Eğitim Yaşamsal Deneyim Programı ise, öğrencilerin 21. yüzyılın gerekliliği olan tüm donanım ve becerilere sahip olmalarına; akademik ve bilimsel bilgiyi deneyimleyerek geliştirmelerine; araştırmacı, yaratıcı, yenilikçi, üretken ve girişimci kimliklere sahip olmalarına imkân tanır. Eğitim, geleneksel ve interaktif eğitimin eşzamanlı yürütüldüğü Yeni Nesil Eğitim Modeli şeklinde gerçekleşir. Kağıt ve kalem ile geleneksel eğitim devam ederken; akıllı tahta-tablet gibi dokunmatik cihazlar kullanılır; animasyonlarla zenginleştirilmiş içerikler ile etkileşimli uygulamalardan faydalanılarak interaktif eğitim olanağı sunulur.

TEOG ve YGS-LYS’ye hazırlık sürecinde rehberlik servisinizin yaptığı çalışmalardan bahseder misiniz? Bu süreçte öğrencilerinizin moral seviyelerini yüksek tutmak ve motivasyonlarını sağlamak için özel çalışmalar yapıyor musunuz?

Sınava hazırlık sürecinde ortaokul öğrencilerine, liseye geçiş sistemi, lise türleri ve liseler tanıtılır. Lise öğrencilerine ise üniversiteye geçiş sistemi, meslek tanıtımı, alan tanıtımı ve üniversite tanıtımları yapılmakta, meslek seçimlerine yardımcı olunmaktadır. Öğrencilerin kendi yeterlilikleri ve istekleri doğrultusunda hedef belirlemeleri sağlanır. Dikkat dağınıklığını azaltma ve odaklanma, sınav kaygısı, sınav stratejileri ve test teknikleri vb. konulardan rehberlik çalışmaları yapılır. Tercih ve yerleştirme döneminde her öğrenciye özel, Bireysel Tercih Danışmanlığı hizmeti verilir.

Öğrencilere kendi geleceklerini gösterebilmek, en büyük motivasyon kaynağıdır. Bundan dolayı mezun öğrenciler yıl içinde okullarımıza davet edilir ve mezunlardan, okudukları okulları tanıtmaları ve ilgili okullara yerleşmek için gerçekleştirdikleri çalışmaları paylaşmaları istenir. Bu sayede öğrencilerimiz, hedefledikleri okulları kazanmanın hayal olmadığını görüp, Sevinç Koleji’ndeki çalışmaların yararlı olduğuna bir kez daha inanıp tüm gayretleriyle çalışmalarını sürdürürler. Youth Economy ve Career Steps adlı girişimcilik derslerimizde ise öğrencilerin iş dünyasıyla tanışmalarına, meslekleri tanımalarına, 4.sınıftan itibaren staj yapmalarına fırsat verilir. Ayrıca öğrencilerimizin enerji ve moral depolamaları için birçok sportif ve sanatsal etkinlikler düzenlenir, kültürel geziler gerçekleşir.

 “Butik okul konseptinde kurulan ve  “Öğrenci Merkezli Eğitim’’ modelini benimseyen Sevinç Koleji, öğrencilerinin her alanda fark yaratan, başarılı ve sevinçli öğrenciler olmasını amaçlıyor. Alanında uzman Türk ve yabancı öğretmenlerle, anaokulundan itibaren İngilizce ağırlıklı çok dilli yabancı dil eğitimi sunuyor. Eğitim koçu ve rehberlik biriminin desteği ile, TEOG ve YGS-LYS hazırlık çalışmaları yürütülüyor.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.