banner

Erzincan modeli TEOG'da rekor kırdı




TEOG sınavlarında, 3 yıl önce ülke genelinde 57. sırada olan Erzincan'da, dershane yerine okul sonrası destekleme kurslarına giden öğrenciler, kenti TEOG'da 7. sıraya yükseltip rekor başarı sağladı.

 

ogrenciler_sınıf_33Türkiye'deki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında, 3 yıl önce ülke genelinde 57. sırada olan Erzincan'da uygulanan eğitim modeli sayesinde, dershaneye gitmek yerine devletin imkanlarıyla açılan okul sonrası destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrenciler, kenti TEOG'da 7. sıraya yükseltip "Dershanesiz TEOG kazanılmaz" algısını ortadan kaldırdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Okullar varsa niye dershaneler var?Dershaneler varsı niye okullar var?" sözünden etkilenen Erzincanlı eğitimciler, 3 yıl önce valilik ve milli eğitil müdürlüğü koordinesinde kentin eğitim başarısını yükseltmek ve dershanesiz de TEOG'un kazanılacağını ortaya koymak için bir eğitim modeli başlattı.
Vakıflar, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve öğrenci velilerinin de destek verdiği bu model sayesinde, kentte dershaneye gitmeyen öğrenciler, devletin imkanları ile açılan okul sonrası destekleme ve yetiştirme kurslarına katıldı.
Öğrencilerin ulaşımdan okul ihtiyaçlarına kadar tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığı uygulama aracılığıyla TEOG'a hazırlanan öğrenciler, kısa sürede TEOG'da rekor başarıya imza attı.
Öğrenciler, uygulama başlamadan önce Türkiye TEOG sıralamasında 57. sırada olan Erzincan'ı son 3 yılda 7. sıraya yükselterek, adeta "Dershanesiz TEOG kazanılmaz" algısını yok etti.
Öğrenciler ve eğitim camiası başta olmak üzere her kesimin beğenisini toplayan eğitim modeli, kentin tamamında uygulanıyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.