banner

Kredi, burs ve yurt başvuruları




Kredi ve burs başvuruları ne zaman sona eriyor? İsteyen herkes kredi alabiliyor mu? Başvurular nasıl yapılıyor? Yurt kayıtları ne zaman başlıyor? Yurt ücretleri ne kadar? Yurtlar hangi kriterlere göre veriliyor? Burs ve kredi kaç lira? İşte detaylar...

yurt başvuruları ne zaman

YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan, kredi, burs ve yurt başvuruları ile ilgili açıklama yaptı.

YURTKUR Genel Müdürü Kaymakcan, kredi ve burs başvurularının 29 Eylül'e kadar devam edeceğini, başvuruların internet üzerinden yapıldığını belirtti.

Kaymakcan, gelecek yıl için yaklaşık 550 bin öğrencinin kredi/burs almak için müracaat ettiğini bildirdi.

İsteyen herkese kredi verdiklerini belirten Kaymakcan, lisanslara aylık 280 lira, yüksek lisanslara bunun iki katı, doktoraya ise üç katının ödendiğini söyledi.

Kaymakca, yurtlara kayıtların, 2-7 Eylül'de yapılacağını, 9 Eylül 'de de yurtların hizmete açılacağını bildirdi.

Sosyal medya üzerinden soruları cevaplıyor

Kaymakcan, Türkiye genelinde 154 yurt projesinin devam ettiğini belirterek, kapasitelerini 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.  

Öğrencilerin yurtlara ilişkin sorularını, sorunlarını ve taleplerini, ''@GSByurtkur'' Twitter hesabına, " Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. " ve " Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. " mail adreslerine ve 444 19 61 telefon numarasına iletebileceklerini kaydeden Kaymakcan, şikayet ve taleplerin çok iyi takip edildiğini, kısa sürede sorunların çözüme kavuşturulduğunu dile getirdi. Kaymakcan, ayrıca kişisel sorunlarla ilgili büyük yurtlardaki psikologlardan, sosyal çalışmacılardan da destek alabileceklerini söyledi.

Sosyal medyaya verdiği öneme de değinen Kaymakcan, Twitter hesabının yaklaşık 27 bin takipçisi olduğunu anlattı. 

Yurtlara yerleştirmede hangi kriterler yer alıyor?

Yurtlara başvuru kriterlerinin objektif ve açık olduğunu vurgulayan Kaymakcan, yerleştirmede ailenin gelir durumunun yüzde 45, lisede veya üniversitede okuyan kardeş sayısının yüzde 20, sınavındaki başarı sıralamasının da yüzde 35 etkili olduğunu anlattı. 

Kaymakcan, ''Bunların birleşimden puanlama yapılıyor. Ancak bu konuda kapasite de etkili. Örneğin 6 bin puanla Ankara'daki bir yurda yerleşebilir ama aynı puanla İstanbul'da bir okula yerleşemeyebilir. Bu seneki diğer bir yenilik de Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla adil bir sistem olması amacıyla yüzde 5'lik genel müdür kontenjanı da kaldırıldı. Bu kontenjan da genel öğrenci alımına ilave oldu. Böylelikle daha fazla ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilerin yurda yerleşmeleri mümkün olacak'' diye konuştu.

Öğrencilere ücretsiz internet imkanı

''Yurdum, Evim, Ücretsiz İnternetim Projesi''ne de değinen Kaymakcan, haziran ayında başlatılan uygulamayla 310 bin öğrenciye ücretsiz, kesintisiz, güvenli, standardı yüksek internet erişimi sağladıklarını dile getirdi.

Kaymakcan, "Öğrenciler, bu yeni dönemde bunun faydasını daha çok görecektir. Bilgi çağında yaşadığımız için bunu çok önemsiyoruz'' diye konuştu. 

Yurtlar depreme dayanıklılık konusunda iyileştirildi

Öğrencileri yemek konusunda desteklediklerini bildiren Kaymakcan, yeni dönemde de devam edecek destek kapsamında, 1 Ocak 2013'ten itibaren kahvaltı yardımının 2.20 liraya, akşam yemeği yardımının ise 4.50 liraya yükseltildiğini kaydetti. Kaymakcan, devlet koruması altındaki öğrencilere ise günlük 16.70 lira beslenme yardımı yapıldığını söyledi.

Kaymakcan, tüm yurtlarda yemek kalitesinin standart hale getirilmesi çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.  

Yurt ücretlerinde henüz bir değişikliğin olmadığını belirten Kaymakcan, standart yurtların ücretinin 111 lira, olduğnu, standardı yüksek yurtların ücretlerinin ise 114 ila 198 lira arasında değiştiğini ifade etti.  

Yurt kapasitesini artırmak için kiralama yoluna gittiklerini, yeni yurtlar açtıklarını anlatan Kaymakcan, yurtları depreme dayanıklılık konusunda iyileştirdiklerini belirtti. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.