banner

Yurt açığına ‘kiralık’ çözüm




YURTKUR, yurt açığını gidermek için 65 ilde 500 ile 5 bin kişi arasında değişen kapasitelerde yurtları 15 yıllığına kiralayacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 65 ilde 500 ile 5 bin kişi arasında değişen kapasitelerde yurtları 15 yıllığına kiralayacaklarını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de üniversite olmayan il bırakmadıklarını ve özellikle kız çocuklarının eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri yönünde teşvikler yapıldığını söyledi. Bu tür çalışmalar sonucunda ülkede yurt ihtiyacının doğduğunu dile getiren Kılıç, Türkiye'de 310 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu ve 163 yeni yurt inşaatının devam ettiğini kaydetti.

Bugün başvuruda bulunduğu halde devlet yurtlarına yerleştirilemeyen 80 bin civarında öğrencinin bulunduğuna işaret eden Kılıç, önümüzdeki yıllarda bu talebin daha da artacağını söyledi.

Pazartesi ilana çıkılıyor

Bu doğrultuda yurt kiralama çalışması başlattıklarını anlatan Kılıç, "Proje kapsamında 100 bin yatak kapasitesini özel sektörden kiralamak üzere pazartesi günü ülke genelinde ilana çıkıyoruz. 65 ilde 500 ile 5 bin kişi arasında değişen kapasitelerde yurtları kiralayacağız" diye konuştu.

15 yıl kiralama garantisi

Bakanlık olarak özel sektöre 15 yıl süreyle kiralama garantisi vereceklerini vurgulayan Kılıç, hedeflerinin şu anda 310 bin kişi olan yurt yatak kapasitesini önümüzdeki yıl eğitim-öğretim dönemi başında 450 bin kişiye çıkarmak olduğunu bildirdi.

"Anne ve babaların gözü arkada kalmayacak"

Yurtlardaki yatak kapasitesi arzu edilen rakama ulaştığında apart ve pansiyonlarda yaşanan sorunların da ortadan kalkacağını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Yatak kapasitesini arzu ettiğimiz rakamlara ulaştırdığımızda hukuka uygun işletilmeyen, gayri kanuni çalıştırılan, işletme ruhsatı bulunmayan, vergi ödemeyen, vergi tabelası olmayan, zaman zaman illegal yöntemler için de kullanılan apart ve pansiyon sorunu tümüyle Türkiye'nin gündeminden kalkmış olacak, anne ve babaların da gözü arkada kalmayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kaygıları normal

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilerin kaldığı apart ya da pansiyonlarla ilgili duyduğu kaygıların normal olduğunu ifade eden Kılıç, "Yetkilerini kullanarak buralara çeki düzen verme iradesini ortaya koyması da son derece normal, bu iradenin gereğini yapacak olan da biziz" diye konuştu.

 Muhafazakar demokrat bir iktidarın bu ülkenin geleceği olan gençlerle ilgili olarak sorumluluk taşıyan bir Başbakanın kaygıları son derece yerinde olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, Başbakanının kaygılarını, anne ve babaların kaygılarını giderecek şekilde hızla önlemleri alacaklarını bildirdi. Kılıç, "Konfor mekanizmalarını sağlayacağız, hukuk dışı konuları hukuk içine çekeceğiz, herkes bugünden kollarını sıvasın ve buna göre önlemlerini alsın" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.