banner

Yurtta kalan öğrencilere sağlık taraması yapılacak




Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında "Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında Kalan Öğrencilere Sağlık Taraması Yapılmasına Dair Protokol" imzalandı.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı Büyük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldı. 

Bakan Kılıç, törende yaptığı konuşmada, sağlık taramasının gönüllük esasına dayalı olarak gerçekleştirileceğini belirterek, uzmanların özellikle göz, diş ve cilt hastalıkları noktasında öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda 300 binin üzerinde öğrencinin kaldığını ifade eden Kılıç, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en önemli dikkat etmeleri gereken konuları sağlık oluyor. Tıpta erken teşhis önemli. Bu noktada genç yaşta çok basit destekle giderilebilecek bazı sağlık sıkıntıları böylece gelecek için önlenmiş olacak" dedi.

Kılıç, tarama ile ilgili sonuçların kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşılmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Protokolde tarama ile alakalı elde edilecek bilgilerin kesinlikle üçüncü kurum ve şahıslarla paylaşılmayacağı noktasında hüküm var. Hasta, hekim arasındaki bir ilişki. Gönüllük esasına dayalı, katılmak isteyen katılacak. Buradaki amaç bir rehberlik, mümkünse erken tespit edilen bir sıkıntı olursa bunun ilerlememesi noktasında destek olmak. Öğrenciler, burada elde edilen sonuçları aileleriyle kendileri paylaşmak isterlerse bu onların bileceği bir konu."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.