banner

Üniversitelilere ‘SMS’le burs desteği




Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) tarafından, ülke genelindeki üniversitelerde öğrenim gören Çorumlu öğrencilere daha fazla burs verebilmek amacıyla SMS ile kampanya başlatıldı.

Merkezi İstanbul'da bulunan ÇEKVA'nın Genel Müdürü Erdal Karslı, beraberinde Çorum Şube Temsilcisi Ahmet Güngör ve üniversite öğrencileriyle Vali Sabri Başköy'ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Karslı, ÇEKVA'nın eğitim ve kültür alanında hizmet verdiğini, Türkiye'nin dört bir köşesinde üniversite eğitimi alan Çorumlu öğrencilere burs desteği sağladıklarını söyledi. Her akademik yılda olduğu gibi 2013-2014 akademik yılında da burs için ÇEKVA'ya çok sayıda öğrencinin burs müracaatında bulunduğunu vurgulayan Karslı, müracaattan yalnız binine karşılık verilebildiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"2013- 2014 akademik yılında vakfa 3 bin 200 öğrenci burs müracaatında bulundu. ÇEKVA olarak bu müracaatların bir kısmına karşılık verebildik. Halen bin öğrenciye aylık 250 lira burs vermekteyiz. Bu rakamı yükseltme hedefleriyle çalışmalar yürütmekteyiz. Çözüm olarak Çorum'un merkez nüfusunun yüzde 2'sine denk gelen 20 bin kişinin, aylık ortalama 30 lira vermesi halinde üniversitede okuyan tüm öğrencilere burs desteği sağlayabiliriz. Hizmeti tabana yaymak ve daha fazla burs verebilmek için ÇEKVA tanıtım broşürleri hazırladık. 'Çorum Üniversiteli Gençlerine Sahip Çıkıyor' sloganı ile GSM operatörleri aracılığıyla SMS kampanyası başlattık. Çorumlu hemşehrilerimiz tüm operatörlerden 3419'a kısa mesaj göndererek 5 lira bağışta bulunabilirler." 

Vali Başköy'den tebrik

Vali Başköy de Çorumluların eğitim alanında hassas olduklarına dikkati çekerek, üniversite öğrencilerinin, Çorum ve Türkiye'nin geleceği olduğunu vurguladı.

ÇEKVA'nın güzel faaliyetler yaptığını anlatan Başköy, "Yeni başlatılan SMS kampanyası da güzel çalışmalarınız içerisinde yerini alacaktır. Çorumlu hemşehrilerimiz eğitim ve öğretim konusunda çok hassaslar. Ben inanıyorum ki gerek yurt içi ve gerek yurt dışındaki Çorumlular bu kampanyaya sahip çıkacaklar ve gönderecekleri SMS ile ilimizin geleceği olan gençlerimizin ellerinden tutacaklardır. Bu anlamlı kampanyayı düzenlemenizden dolayı yönetiminizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı canadianviagras.net.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.