banner

2014 Türkiye Bursları başvuruları başladı




Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından tüm ülkelerden başarılı uluslararası öğrencilerin Türkiye’deki lisans eğitimleri için verilen ''2014 Türkiye Bursları Lisans Burs Programları'' başvuruları başladı. Başvurular 19 Mayıs'ta sona erecek.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından başarılı yabancı öğrencilere Türkiye’deki lisans eğitimleri için verilen ''2014 Türkiye Bursları Lisans Burs Programları'' başvuruları bugün başladı.

Başkanlık'tan yapılan açıklamaya göre, burslardan yararlanmak isteyen uluslararası öğrenciler başvurularını online ortamda yapabilecek. Yarın  başlayacak olan başvurular, 19 Mayıs'ta sona erecek.

Başvuru için gerekli şartlar ise şöyle:

''Türkiye dışında bir ülkenin vatandaşı olması (Şimdi ya da geçmişte Türk vatandaşlığı bulunan adaylar başvuramamaktadır), başvurduğu düzeyde Türkiye'de bir üniversite ve programa kayıtlı olmaması, eğitim yılının sonu itibarıyla lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olması, lisans başvurusu için 21 yaşın altında olması (1 Ocak 1993 ve sonrası doğumlu olmalı), transkript notu, diploma notu, ulusal veya uluslararası sınav notu kriterlerinden en az birinden belirlenen (sağlık bilimleri lisans programları için yüzde  90, diğer lisans programları için yüzde 70) asgari başarıyı sağlamış olması, eğitime engel bir sağlık sorunu bulunmaması.''

Programa başvurmak isteyenler, detaylı bilgiye,  ''www.turkiyeburslari.gov.tr'' adresinden ulaşabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.