banner

TÜRGEV, üniversite bulunan her şehirde yurt açacak




TÜRGEV, kız öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa ve Antalya'daki yurtların ardından, diğer şehirlerde ve yurtdışında da yurt açmayı hedefliyor.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), kız öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa ve Antalya'da açılışı yapılan yeni yurtların ardından, üniversite bulunan diğer şehirlerde ve yurtdışında da yurt açmayı hedefliyor.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2015 itibarıyla yurtlarla ilgili kapasiteyi yüzde 100'ü geçecek şekilde arttırma sürecine girdiklerini söyledi.

Bu hızlı büyüme sırasında yurtların açılış törenlerini gerçekleştiremediklerini belirten Akalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifiyle Ankara'daki Hümeyra Ökten Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun ve diğer illerde faaliyette olan yurtların da toplu açılışını yaptıklarını anımsattı. 

Akalın, TÜRGEV'in, temelde kadınların ve kızların eğitimi noktasında çalışmalar yürüttüğüne işaret ederek, üniversite eğitimini devam ettiren kız öğrencilerin güvenli şekilde barınabilmelerinin yanı sıra öğrencilerin akademik anlamda kendilerini de geliştirebilmesine uygun ortamlar hazırladığını söyledi.

Montesorri eğitim sistemiyle anaokulu çağındaki çocuklara da eğitim verdiklerini belirten Akalın, çalışmalarının temelde eğitim ağırlıklı olduğunu anlattı. 

Vakfın 1996 yılında kurulduğunu kaydeden Akalın, şunları söyledi:

"Vakfın kurucuları o yıllarda şunu gözlemlemiş, özellikle kız öğrenciler üniversite okumaya karar verdiklerinde doğrusu sadece tercih yapmak değil de onun ötesinde, aynı zamanda tercih ettikleri üniversitede okurken, anne ve babaların kızlarının güvenli bir ortamda barınması noktasında çok ciddi kaygıları oluyor. Vakıf kurucularımız 1996 yılında erkek öğrenciler için bu konuda Türkiye'de yurt çalışmalarının yapıldığını görmüş ama TÜRGEV, kız öğrenciler için bu konuda çalışmaların az yapılıyor olması nedeniyle kız öğrencilerin eğitimine destek olmak anlamında bu vakfı kız öğrencilerin barınabilmesi amacıyla oluşturmuş. Dolayısıyla biz de tamamen kız öğrencilerin eğitiminde ihtisaslaşarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Vakıf binlerce kız öğrenciye destek veriyor

Arzu Akalın, kız öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla verilen yurt hizmetinin yeni illere taşınarak, son yıllarda yurtiçindeki hizmet alanının da genişletildiğini kaydetti.

Akalın, "Şu anda kapasite olarak 4 bin 700 öğrenciyi misafir edebilir durumdayız. Yurtlarımızda kalan öğrenci sayısı da 4 bin. Burs konusunda ise bu öğrencilerimizin yüzde 40'ı bizde burslu şekilde okuyor. Yani 4 bin öğrencinin yüzde 40'ı burs alıyor TÜRGEV yurtlarında kalarak" diye konuştu.

Yeni yurtlar açmayı hedeflediklerini bildiren Akalın, "Üniversitenin varolduğu her ilde biz de TÜRGEV yurtlarının olmasını amaçlıyoruz. Bu sene de Doğu'da, Batı'da ve Karedeniz Bölgesi'nde yeni yurtlar açmayı planlamaktayız. Buna ilave olarak, ABD'de, Londra'da ve Almanya'da da devam eden çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.

Akalın, kız öğrencilerin eğitim hayatında desteklenmelerine yönelik çalışmaların gerek TÜRGEV gerekse farklı sivil toplum kuruluşları tarafından da aynı heyecanla ve duyarlılıkla desteklenmesini diledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.