banner

Yurtlarda e-kayıt dönemi




YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler "https://www.turkiye.gov.tr/" internet sitesi üzerinden kayıtlarını yapabilecek.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-kayıt sistemiyle yapabilecek.

YURTKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, YURTKUR e-kayıt sistemi, gelecek dönem tüm yurtlarda uygulanacak. Bu kapsamda, 1 Eylül'den itibaren, YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler "https://www.turkiye.gov.tr/" internet sitesi üzerinden kayıtlarını yapabilecek.

Uygulama, 2015-2016 dönemi için YURTKUR'a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak. Belge göstermek zorunda olan YURTKUR öncelikli öğrenciler, e-kayıt sistemine dahil olmayacak. E-kayıt tarihleri, YURTKUR yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacak.

E-kayıt uygulaması öğrencilerin isteğine bağlı olacak. YURTKUR'a ait yurtlara yerleşen öğrenciler e-devletten kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kaydolabilecek. Elektronik sistemi tercih eden YURTKUR öğrencilerinin, yurtlara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak.

Belge göstermek zorunda olup e-kayıt yaptıramayacak öğrenciler ise şöyle:

"Şehit çocukları, gazi çocukları, sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesi'nde tamamlayanlar, 12 Mayıs 2011'de Resmi Gazete'de yayımlanan 'Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik' hükümlerine göre 'Milli Sporcu Belgesi' almış amatör sporcular, 2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak kurumumuza başvuran ve 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.