banner

Türkiye Bursları’na 182 ülkeden başvuru




Türkiye Bursları'ndan faydalanan öğrencilerin, mezun olduktan sonra da Türkiye ile kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmasını amaçlayan çalıştay, Ankara'da gerçekleştirildi.

ytb calistayYurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) düzenlediği, Türkiye mezunlarına yönelik çalıştay Ankara'da yapıldı.

Türkiye Bursları'ndan faydalanan öğrencilerin, mezun olduktan sonra da Türkiye ile kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmasını amaçlayan çalıştay, YTB'nin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

YTB Başkanı Kudret Bülbül, açılış oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye Bursları'na kısa süre öncesine kadar yakın coğrafyadan 8 bin başvuru yapılırken, bu yıl 182 ülkeden 155 bin kişinin sisteme kayıt yaptığını söyledi.

Oturumlarda Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere ilişkin uygulamalar, iyileştirmeye açık alanlar, sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.