banner

KYK burs ve kredi için başvurular başladı




KYK tarafından üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs başvurularının süresi, 4 Kasım'da sona erecek.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs başvuruları başladı.

2015–2016 öğretim yılında yurt içinde okuyan ön lisans, lisans, özel yetenek, master, doktora, ek kontenjan öğrencileri, burs ve kredi için "http://kyknet.gsb.gov.tr/" adresinden başvuruda bulunabilecek. Başvurular, 4 Kasım'da saat 23.59'da sona erecek.

Burs veya öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, KYK tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacak. Beyanların doğru olmadığının belirlenmesi halinde burs veya öğrenim kredisi hakkı iptal edilecek.

Ödemeler Ocak ayından itibaren yapılacak

Devlet kurumlarından gelen bilgiler doğrultusunda burs ve kredi kazananlara Ocak 2016'dan itibaren ödeme yapılacak.

Lisans öğrencilerine aylık 330, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660, doktora öğrencilerine ise aylık 990 lira kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere de 990 lira veriliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.