banner

İmam hatiplere 'fen ve sosyal bilimler projesi'




Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye'nin farklı illerindeki 34 Anadolu imam hatip lisesinde ilk kez "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" uygulanacak.

imam_hatip_projeTemel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle Türkiye'nin her yerinden öğrencinin kaydı yapılabilen proje kapsamındaki Anadolu imam hatip liselerinde öğrenciler, derslerin yanı sıra seçtikleri alanlarla ilgili seminerler, konferanslar, söyleşiler, bilim atölyeleri, laboratuvar çalışmaları, bilimsel etkinlikler ve geziler ile araştırma ve inceleme etkinliklerine katılacak, ilgi gruplarına göre alan okumaları yapacak.
2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" uygulamaya hazırlanan proje imam hatip liselerinde, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacak.
Fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen öğrenciler, bu dersleri üniversitelerle iş birliği ile daha etkin bir şekilde alma imkanı bulacak. Gelecek eğitim-öğretim yılında sınırlı sayıda öğrenci alacak proje okulların, üniversitelerle yapacakları iş birliği çerçevesinde akademik ortamlardan ve imkanlardan olabildiğince yararlanması planlanıyor. Öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanacak.
Diyarbakır'da TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman'da TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bingöl'de ise Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi, "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" kapsamında eğitim verecek.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.