banner

MEB'in kazanım testleri 50 milyon kez indirildi




MEB'in ortaokul ve lise öğrencileri ile lise mezunlarına yönelik destekleme ve yetiştirme kursları ile 50 milyon kez indirilerek rekor kıran kazanım kavrama testleri öğrencilerden "iyi not" aldı.

 

meb_ders_testBakanlığın 252 bin 307 ortaokul ve lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette, öğrencilerin yüzde 93'ü "kursların ücretsiz olmasından", yüzde 91'i de "kendi okullarında kursa gitmekten" memnuniyetini belirtti. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, takviye ders ihtiyacı olan öğrenciler için 3 Ekim’den beri okullarda destekleme ve yetiştirme kursları düzenlediklerini anımsattı.

 

Birinci dönem 22 bin 272 kursta 4 milyon 307 bin 547 öğrenci ve lise mezunu, ikinci dönem ise 22 bin 32 kursta 4 milyon 41 bin 467 öğrenci ve mezunun başvuru yaptığını ifade eden Çetin, sisteme kaydolmayıp doğrudan okullardan onay alarak kurslara giden öğrenciler ile sayının 5 milyona ulaştığını bildirdi. Çetin, sayının ilk yıl için büyük bir rakam olduğunu ve tüm öğrencilerin yaklaşık 3’te birini oluşturduğunu söyledi. Dershanelerin özel okula dönüşümü sürecinde, öğrenci ve velilerin "eksiklik olabilir" endişesine kapıldığını anımsatan Çetin, kursların, bu algının kırılmasında önemli rol oynadığına işaret etti.

 

Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında, öğrencilerin test ihtiyacının karşılanması için yaklaşık 40 bin soruluk kazanım kavrama testleri de hazırladıklarını dile getiren Çetin, "Kazanım kavrama testlerine rekor bir ilgi oldu. 50 milyon indirme sayısına ulaştık. Toplam öğrenci sayımızın 3 katı bir indirme gerçekleşti" diye konuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.