banner

SBS’de hatalı soru iddiası




Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) matematik testinin 16. Sorusunun hatalı olduğu iddia edildi.

Seviye Belirleme Sınavı’nda dün 1 milyonun üzerinde 8. sınıf öğrencisi iyi bir lisede öğrenim görmek için tek döktü. Sınavın sona ermesiyle birlikte her yıl olduğu gibi hatalı soru tartışması da gündeme geldi.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde bir dershanede matematik öğretmenliği yapan Umut Polat, bugün yapılan sınavda A kitapçığındaki matematikle ilgili 16. soruda hata olduğunu iddia etti. Polat, “Bir üçgende büyük açının karşısındaki kenar daha uzun olmalıdır. 45 derecenin karşısındaki kenar 55 derecedir. Bu nedenle verilen soruda A-C uzunluğunu hesaba kattığımızda, A-B uzunluğundan kısa oluyor ve 45 derecelik kenar 55 derecelik kenardan daha uzun olamaz. O halde teorik olarak böyle bir üçgen çizilemeyeceğinden dolayı bu soru hatalıdır ve yetkililerin hakkında gerekli işlemi yapmasını istiyoruz" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.