banner

Yeni ortaöğretim sistemi uygulanmadan değişiyor mu?




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS yerine gelen sistemde değişikliğe gidileceğini açıkladı. ‘4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecek' düzenlemesi kalkacak.

Yeni ortaöğretime geçiş sisteminde yanlış cevapların doğruları götürmeyeceği açıklanmıştı. Haber 7’de yer alan habere göre,  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  SBS yerine gelen sistemde değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, yerleştirme puanı 700'lük sistemle hesaplanacak. 6 ve 7. sınıflar ise Fatih projesi hayata geçene kadar gündemde değil.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'nin kaldırılmasının ardından geçtiğimiz hafta açıkladığı "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş" (TEOG) modeli tartışılmaya devam ederken, revizyon yapılacağı iddiaları gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın İstanbul'da önceki akşam eğitimcilerle yaptığı toplantıda gelen eleştiriler üzerine "4 yanlışın 1 doğruyu götürmeme" ve "puan hesaplama sistemi" kararlarını revize edebilecekleri mesajı verdiği öğrenildi.

Detaylar için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.