banner

İŞKUR üniversitelerde




İŞKUR, gençlerin mezuniyet sonrasında iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak, işgücü piyasasına daha sağlam adımlar atarak geçmelerini sağlamak amacıyla üniversite kampüsleri içerisinde öğrencilere yönelik danışmanlık hizmeti sunmaya başladı.

İŞKUR Genel Müdür Yazıcı Nusret Yazıcı, kurumun, gençlerin mezuniyet sonrasında iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak, işgücü piyasasına daha sağlam adımlar atarak geçmelerini sağlamak amacıyla üniversite yerleşkeleri içerisinde öğrencilere yönelik danışmanlık hizmeti sunmaya başladığını bildirdi.

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, İŞKUR'un üniversitelerle işbirliği yaparak üniversite yerleşkelerinde öğrenciler için irtibat noktaları açmaya devam ettiğini belirtti.

 "İŞKUR, gençlerin mezuniyet sonrasında iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak, işgücü piyasasına daha sağlam adımlar atarak geçmelerini sağlamak amacıyla üniversite kampüsleri içerisinde öğrencilere yönelik danışmanlık hizmeti sunmaya başladı" bilgisini veren Yazıcı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu kapsamda 2013 yılında 48 üniversitede irtibat noktası açarak çalışmalarına başladı. İŞKUR 2013-2014 akademik yılında devlet üniversitelerinde daha fazla irtibat noktası açabilmek için Türkiye genelinde il müdürlükleri vasıtasıyla girişimlerini sürdürüyor. Açılan irtibat noktalarında İŞKUR'da görevli iş ve meslek danışmanları tarafından üniversiteli gençlere danışmanlık hizmeti sunuyoruz."  

Yazıcı, danışmanlık hizmetlerinde hem bireysel hem de grup görüşmeleri yoluyla işgücü piyasası hakkında bilgilendirme yaptıklarını vurguladı.

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, şu görüşlere yer verdi:

"Gençlerin eğitim aldığı mesleğe dair çalışma şartları, iş imkanları, iş arama becerileri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda kapsamlı bilgiler aktarıyoruz. İŞKUR, sadece işçilere hizmet eden bir kurum olmaktan çıkıp toplumun her kesimine hizmet eden bir kurum haline dönüşmüştür. Üniversiteli gençlerin, İŞKUR olarak sunduğumuz hizmetleri tanımalarını ve bu hizmetlerimizden daha fazla yararlanmalarını istiyoruz. Üniversiteler ile işbirliğine girerek irtibat noktaları açmamızın sebebi nitelikli işgücüne ulaşarak onların iş hayatına atılmalarını kolaylaştırmaktır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.