banner

ODTÜ planları onaylandı




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar "ODTÜ planlarını onayladık. Hayırlı olsun" dedi.

Bakan Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ODTÜ planlarını onayladık. Hayırlı olsun" dedi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bayraktar'ın ODTÜ yerleşkesi ve orman alanlarının bulunduğu, güneyde Eymir Gölü'nü de kapsayan 4 bin 85 hektarlık bölgenin imar planını onayladığı belirtildi. 

Kültür Varlıkları Kurulu ile Tabiat Varlıkları Komisyonundan konuya ilişkin görüş alındığı kaydedilen açıklamada, ODTÜ kampüsünün doğu batı hattında yapılacak yolun tünel şeklinde bitki ve ağaç dokusunu bozmayacak şekilde yapılacak tünelin, 2 kilometre uzunluğunda olacağı ve maliyetinin de 100 milyon lirayı bulacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Bayraktar, Ankara'da, şehir içinde ilk kez bir tünel yapılacağını belirtti.

Bayraktar, şunları kaydetti:

"Ankara'da böyle başka bir tünel yok. Tünel sayesinde ODTÜ'nün kampüs bütünlüğüne, ağaç varlığına da zarar verilmeyecek. Bunların hepsini plana not olarak yazdık. Üniversitenin Bilkent çıkışı ile Yüzüncü Yıl'da, tünel çıkışlarında kavşaklar oluşturulacak. Orada daha sonra Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ beraber çalışarak düzenleyecekler yol yapım aşamasını. Anadolu Bulvarı'nın devamı olarak ODTÜ arazisinin doğu kesiminden geçecek yolla ilgili ise hiçbir problem bulunmuyor ve yüzde 100 mutabakat sağlandı.

Planda çevresel hassasiyetlere çok önem verdik. Orman mühendislerinden de görüş aldık. Açıktan geçecek yol, kampüsün tam doğu sınırında, o kadar ki 'sınıra teğet' diyebileceğimiz bir nokta. Burada ömrünü tamamlamış ağaçlar da var. Büyükşehir Belediyesi, buradaki ağaçların büyük kısmının taşınacağını taahhüt ediyor. Onun yerine çok ciddi ağaçlandırma da yapılacak. Plan sadece ODTÜ’den geçen yolları ilgilendirmiyor. Aynı zamanda ODTÜ'nün yaklaşık 4 bin hektarlık alanının ilk kez 1/1000'lik planı yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ arasında anlaşma sağlanılarak, bu iş sorunsuz halledildi. Onaylanan plan hem Ankaralılara hem ODTÜ’ye hayırlı olsun."

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.