Adana Valisi: Talimattır gereği yapılacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 06 Kasım 2013 12:52 tarihinde oluşturuldu
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili açıklamasının kendileri için talimat olduğunu ve gereğinin yapılacağını belirtti.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızlı- erkekli olarak kalınan 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı açıklamanın talimat olarak algılandığını belirterek, "Gençliğin korunması, gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması Anayasa ile devlete verilmiş görevler arasındadır" dedi.
Vali Coş, Adana Tarım Fuarı'nın açılışında, gazetecilerin "öğrenci evleri tartışmalarına" ilişkin sorusu üzerine, anayasaya göre gençliğin korunmasının devlete ait görev olduğunu söyledi.
Bu konuda devletin gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurgulayan Vali Coş, şunları kaydetti:
"Saygıdeğer başbakanımız konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini milletimizin temel değerleri adına açıklamıştır zaten. Hepimizin bildiği gibi anayasada gençliğin korunması devlete ait bir görevdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ahlaki değerlere, milletimizin gelenek ve göreneklerine uygun şekilde, milli değerlere sahip şekilde yetişebilmesi için devletin gerekli tedbirleri alması anayasal bir görevdir. Bu cümleden olmak üzere vatandaşlarımızın şikayetlerinin değerlendirilmesi de dahil valiliğimiz, üzerine düşen her türlü görevi, sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirecektir ve getirmektedir."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak