banner

Dershane temsilcileri salonu terk etti




Dershane temsilcileri protestolarla çalıştay salonunu terk etti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Antalya'da düzenlenen "Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı"na katılan dershane temsilcilerinin bir kısmı, alkışlı protesto ile toplantının yapıldığı salonu terk etti.

Milli Eğitim Bakanlığınca Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) "Özel Dershaneler ve Özel Etüt Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme toplantısı" gerçekleştirildi. 

Antalya, Adana, Mersin, Karaman, Osmaniye, Burdur ve Isparta illerinden dersane ve eğitim merkezlerinden yetkililerin katıldığı toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, toplantının amacının kimseyi ikna etmek olmadığını söyledi.

Dönüşümüyle ilgili yapılacak çalışmalarda dershanecilerin tavsiye ve önerileri dinlemek istediklerini anlatan Büyük, toplantının eğitim caimasına yakışır güzellikte geçeceğine inandığını belirtti.

Dershanelerin dönüşümünün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın göreve gelmesiyle başlamadığını ifade eden Büyük, şöyle konuştu:

"Dershanelerin dönüşümüyle ilgili uzun yıllardır çalışma yapılmaktadır. Toplantının amacı dershane dönüşümleri sırasında sektörün katkısını almak. Geriye dönmenin bir anlamı yok. Bu dönüşüm olacak. Özel okul, öğretmen ve diğer personelin istihdamı ile arsa teşvikleri konusunda düşünceleri almaya geldik. Maksat üzüm yemek. Bunun bilinmesini istiyorum. Buradan aldığımız sonuçları çalışma yapan ekibe sunacağız." 

Büyük, Antalya'daki toplantının ardından Ege ve Marmara'da da benzer toplantılar gerçekleştirceklerini kaydetti.

Büyük'ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Bu sırada yaklaşık 100 dershane temsilcisi alkışlı protesto ile salonu terk etti.

'Dayatma toplantısı'

Salonu terk eden dershane temsilcileri adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Aydın Vural, "Bilindiği gibi son günlerde dershanelerin kapatılması ile ilgili alınan bakanlar kurul kararı uyarınca paydaşlarla istişare toplantıları yapılması gündeme gelmiştir. Fakat bu toplantıların bir istişare toplantısından ziyade bir ikna ve dayatma toplantısı olduğu kanaatine varılmıştır" dedi.

'Kin ve nefrete kurban ediliyoruz'

Bugün ilki gerçekleştirilen bölge toplantılarının sonuncusunun 27 Kasım 2013 günü Erzurum'da yapılarak son bulacağını ifade eden Aydın Vural, kapatmayla ilgili nihai kararın ise 2 Aralık 2013 tarihinde yapılacak bakanlık kurulunda verileceğinin bizzat Başbakan tarafından yapıldığını hatırlatarak, "Bu reformun iki iş gününde tartışılıp değerlendirilmesi, yüzlerce görüşün irdelenmesi ve toplumu bu kadar ilgilendiren bir konuda 48 saat içerisinde karar alınması gülünçtür. Bu açıdan bu bir istişare değil, bir dayatma ve ikna toplantısı olduğu açıktır. Sadece paydaşlarla görüşüldü, 'onları dinledik' demek için yapılan ve ön hazırlığı olmayan bir toplantıdır. Ayrıca biz paydaşlara her hangi bir taslak sunulmamıştır. Yazılı hiçbir belge verilmemiştir. Bu belgeleri incelemek ve görüşlerimizi sunmak için bir zaman da tanınmamıştır. Dolayısıyla dershaneler ve etüt merkezleri muhatap kabul edilmemiştir. Dershanelerimizin bu şekilde alelacele kapatılması kurumlarımız, çalışanlarımız, ailelerimiz ve her şeyden en önemlisi öğrencilerimiz için bir yıkım olacaktır. Maalesef bizi yönetenler bizleri gerçekten dinlemek, anlamak, sorunlarımıza çözüm üretmek yerine, yukarıdan aldıkları 'kapatın' emrini uygulamak için istişare adını verdikleri bir tiyatroyu bizlere reva görmektedirler. Bu oyunu bir parçası olmadığımızı, yaptığımızın işin kutsal olduğunu ve emeğimizin bir kin ve nefrete kurban edildiğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.