banner

Milli Eğitim Bakanı Avcı’dan öğretmenlere kitap tavsiyesi




Bakan Avcı, öğretmenlere yarıyıl tatilinde Enis Batur'un "30 kuş birden olmak" adlı kitabını okumalarını tavsiye etti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlere yarıyıl tatilinde Enis Batur'un "30 kuş birden olmak" adlı kitabını okumalarını tavsiye etti.

Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, görevi devraldığı günden bu yana Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın faaliyetlerine kazandırdığı ivme için Vali Tuna'ya teşekkür etti.

Ajansın faaliyet süresinin 1 Ocak itibariyle sona erdiğini ancak TBMM'de kabul edilen yasa ile bu sürenin 6 ay uzatıldığını anımsatan Avcı, şöyle devam etti:

"Bu tabi bizim için sevindirici ama daha da sevindirici olan tarafı bunun TBMM'de pek fazla görmeye alışık olmadığımız bir centilmenlik ruhu içinde önce komisyonda oy birliğiyle kabul edilmesi, hemen 24 saat geçmeden Genel Kurul'a indirilmesi ve sonra da Genel Kurul'dan yine oy birliğiyle geçmiş olması. Bu Eskişehir'e ve Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanına verilen önemin ve değerin bir göstergesidir."

Avcı, Eskişehir Valisi Tuna'nın kendisine Türkvizyon Şarkı Yarışması'nı temsil eden anka kuşu maketini hediye etmesi üzerine de, "Türkvizyon yarışmasının açılış töreninde söylediğim gibi, 'anka kuşu' veya 'simurg' bizim kültürümüzde çok önemli bir yer tutuyor. Enis Batur'un da simurgu eksen alan '30 kuş birden olmak' diye bir kitabı vardır. Bu vesileyle bu kitap öğretmenlerimiz için güzel bir sömestr tatili okuması olur" dedi.

Tuna ise Bakan Avcı'ya, Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması kapsamında verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Zaman ve bütçedeki kısıntı nedeniyle 2013 yılında arzu edilen kalıcı eser hedeflerine tam manasıyla ulaşılamadığını ancak etkinlikler ve diğer tanıtım faaliyetlerinde istenilen başarının fazlasıyla sağlandığını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Kültür başkentliğiyle gerek Türkiye'de gerekse Türk dünyasında Eskişehir zaten var olan marka değerini daha da artırmış durumdadır. İnşallah önümüzdeki 6 ay süresince ve devamındaki tasviye sürecinde de 2014 içinde şu an devam eden ve yeni başlama aşamasında olan kalıcı eserlerimizle birlikte Eskişehir'e daha da önemli eserler kazandırma noktasında Ajans olarak üzerimize düşeni layıkıyla yapmaya çalışacağız."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.