banner

Bakanlığın itirazı reddedildi Peki SBS’de şimdi ne olacak?




 

Bakanlığın SBS kararına itirazı reddedildi Peki SBS’de şimdi ne olacak? Hayati Oktay yazdı…

2013 Haziran ayında 8’inci sınıflar için yapılan Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 18. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı itiraz reddedildi.

Haziran ayında gerçekleştirilen sınav sonrasında Almanca ve İngilizce cevap kâğıtlarının karışması sebebiyle 718 öğrencinin puanı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeniden hesaplanmıştı Ocak ayında Ankara 18. İdare Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın, açtığı dava sonucu 8 Haziran 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınav (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ise ise 23 Ocak’ta, yürütmeyi durdurma kararına Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz etmişti. Mahkeme MEB’in bu itirazını reddetti.

Şimdi ne olacak?

Mahkeme İtirazı reddettiğine göre puanların yeniden hesaplanması gerekir. Öğrenciler tercih ettikleri okula yerleşti ve bir dönemi tamamladılar.. Bu karar önemli sonuçlar doğruracaktır .Çünkü puanlar  tekrar hesaplandığında öğrenciler şuan kayıtlı olduğu okuldan daha üst puanlı bir okula  girme hakkına kavuşabilir. Bu bir takım sorunları beraberinde getireceği gibi büyük bir mağduriyetin yaşanmasına da sebep olur. Puanlar yeniden hesaplanırsa ve daha yüksek puan alanlar okul değiştirme hakkından faydalanmak isterse bu hak verilmeli. Gerekirse Ek kontenjan açılmalı ve bu hak verilmelidir. Okul değişikliği isteyen veliler bu hakka sahip olmalıdır. Ancak Galatasaray Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesine yerleştirdiğiniz bir öğrenciye de seni bu okuldan çıkarıyoruz diyemezsiniz. Bu kargaşa oluşturacak bir sonuç, Keşke bu daha önceden öngörülmüş olsaydı.

HAYATİ OKTAY

UZMAN EĞİTİMCİ

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.